Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kondenssikattila maakaasu ok-taloon

Lämmitys

Kysytty: 21.12.2016 klo:18:49
Kannattaako vanha Jämä Nova maakaasukattila vaihtaa kotimaiseen ns. perinteiseen maakaasukattilaan (esim. Arimax 17) vai ulkomaiseen kondenssikattilaan? Kyseessä siis omakotitalo. Internetistä löytyy harmillisen vähän tietoa näistä kondenssikattiloista. Myyntimiehet toki hehkuttavat em. kattilan erinomaisuutta. Eniten kiinostaa niiden luotettavuus, käyttöikä ja huollettavuus?Lisäksi olisi mukava tietää, että miksi kotimaiset kattilavalmistajat eivät ole lähteneet kondenssilattiloiden kelkkaan?Virallinen vastaus
Koska olet kokenut maakaasunkäyttäjä, niin sinulla itselläsi on parhaat mahdollisuudet arvioida mitä odotat kattilalta ja mikä on ollut huonoa Jämä Novassa. Neuvoni on, jos ulkolaisessa kodenssikattilassa jokin merkittävä ominaisuus on paremmin kuin kotimaisessa, hanki sellainen, muussa tapauksessa pysy kotimaisessa kattilassa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Kondenssikattila maakaasu ok-taloon":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi