Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kiertoilmakanavien täyttötapa

Lämmitys

Kysytty: 26.12.2011 klo:15:48
Hei!

Talossamme on vuonna 78 rakennettu kiertoilmalämmitys. Tarkoituksena on tehdä täydellinen remontti talossa jolloin kiertoilmalämmitys vaihdetaan maalämpöön. Nykyiset tuloilmakanavat sijaitsevat lattiavalun alla eikä lattiaa ole tarkoitus piikata pois. Mitä kanaville tulisi tehdä vai voidaanko ne jättää sellaisenaan lattian alle?



Virallinen vastaus
Vaihdat ilmalämmityksen patterilämmitykseksi. Maalämmön voi liittää myös ilmalämmitykseen, jos järjestelmä on muuten kunnossa. Riippuen ilmalämmityskanavien sijainnista, lämmittämisen lopettaminen voi tehdä lattiasta kylmän kanavien kohdalta. Kun poistat kanavat, ne pitää saada ilmatiiviiksi, jotta niihin ei kondensoidu sisäilmaa. Niiden täyttäminen uretaanivaahdolla voi olla kallis. Niihin voi sulloa kivivillaa, ja tehdä lähelle lattiarajaa vähintään 30 cm uretaanivaahdotuksen. Sen päälle tehdään pikabetonilla laatta. Varmasti muitakin tapoja on, mutta ilmatiiveys on tärkeintä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / kiertoilmakanavien täyttötapa":
Jäsenen antama (27.12.2011 klo:18:20) kommentti

Eikö niitä voi hyödyntää lämmönjakojärjestelmässä?

Jäsenen antama (28.12.2011 klo:15:57) kommentti

Mikäli nykyiseen kiertoilmalämmitykseen on mahdollista laittaa vesikiertoinen lämmönvaihdin on maalämmön käyttö sitä kautta edullisempaa kuin patterilämmityksellä. Muutoinkin maalämpö on tarkoitettu matalammalla lämpötilalla toimiviin järjestelmiin kuten esim. lattialämmitykseen.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: