Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kenellä korvausvelvollisuus.

Lämmitys

Kysytty: 29.1.2005 klo:8:29
Rakensimme omakotitalon 7 vuotta sitten ,jonka myimme.Nytten uusi omistaja oli valitellut ilmanvaihdon heikkoutta ja hankkinut iv-huoltoliikkeen (ei samaa kuin asentanut liike) tekemään selvitystä. Löysivät ilmanvaihtokanavasta kierresaumaputken kuljetussuojatulpan jossa oli osoitetarra ja iv-urakointsijaliikkeen nimi ja osoite joka oli meillä iv-urakoitsijana???Tämä tulppa poistettiin ja ilmanvaihto palasi käyttöönottotarkastuksen pöytäkirjan arvoihin.Olimme yhteydessä urakoitsijaan koska kyseisestä vikakorjauksesta oli muodostunut jonkinlainen lasku joka ei kuulu uudenomistajan kontolle vaan meile.Mutta iv-urakoitsija ilmoitti ettei heillä ole mitään korvausvelvollisuutta kyseisen vian korjauksesta eikä korvauksesta halua edes keskustella.Perustelevat sillä että ilmanvaihto on säädetty urakan valmistuttua ja kaikki tulot-poistot on mitattu (joista on pöytäkirja) ja säädetty normiarvoihin.Eikä silloin ollut mitään ongelmaa säätöjen kanssa. Onko urakoitsijalla enään mitään vastuuta kun pöytäkirjat ja mittaukset on urakkasopimuksen mukaan suoritettu ja olemme ottaneet työnsuorituksen vastaan. Tämä kysymys ei johdu sitä että huoltoliikkeen lasku olisi mitenkään kohtuuton vianselvittelystä (noin 300?) vaan periaatteellinen uroiksijan jälkivastuusta tekemistään töistä. Kukä meistä on vastuussa Rakentaja-urakoitsija-nykyinen omistaja,ja miten ja minkä viraston puoleen kannattaisi kääntyä koska urakitsija ei halua edes keskustella laskun hyvittämisestä .
Virallinen vastaus
Korjauksen hinta ei ole kovin suuri. Sitä ei tietenkään kannata lähteä perimään. Normaali sääntö tuollaisessa tapauksessa on, että urakoitsijalle olisi annettu mah...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Kenellä korvausvelvollisuus.":