Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kattolämmityksestä

Lämmitys

Kysytty: 26.1.2011 klo:14:55
Kyseessä on vuonna -72 rakennettu rivitalo ja askarteluhuoneen kattolämmitys. Kattolämmityselementeistä (ESWA) on kolme neljästä pimeänä eli ei lämpene ollenkaan. Huoneesta on tällä hetkellä sekä katto että lattia purettu auki.

Onko kattolämmitys enää niin sanotusti tätä päivää eli kannattaako näitä elementtejä uusia vai tulisiko harkita jotain muuta lämmitysmuotoa (lattialämmitys tai patteri seinään)? Saako ESWA merkkisiä lämmityskelmuja vielä jostain vai onko niiden oltava edes saman merkkisiä?

Mitä MDF-kattopaneelit tykkäävät kattolämmityksestä? Onko oltava joku erityinen mdf vai pitäisikö katto paneloida puupaneelilla?Virallinen vastaus
Kattolämmityselementtejä on kehitetty, ja ne toimivat pidempään, mitä talosi rakentamisen aikana. En näe mitään syytä muuttaa lämmitysmuotoa. Mainitsemaasi tuotetta en löytänyt, mutta muita on. Huoneen kaikki elementit kannattaa vaihtaa kerralla. Tuotteiden valmistajat laskevat elementtien määrän valmiiksi. mdf -kattopaneelin valmistajat voivat rajoittaa kattolämmityksen käyttöä. Siksi asia pitää varmistaa valmistajalta ennen kauppaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Kattolämmityksestä":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: