Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kalvopaineastia ja painevaihtelu lämmitysjärjestelmässä

Lämmitys

Kysytty: 5.11.2017 klo:15:56
Omakotitalossa (1 kerros) öljylämmitys, vesikiertoinen patteriverkosto. Kalvopaineastian esipainetta säädetty 0,5-0,35bar välillä, järjestelmän ollessa 0bar.

Verkoston paine säädetty 0,8bar kun poltin pysähtyy. Paine laskee verkostossa 0,2baariin ennen polttimon uudelleen käynnistymistä.

Kalvopaine astia on tarkastettu ettei vuoda vettä tai ilmaa. Polttimon käynnistymis/pysähtymis väli arviolta 5c astetta, pysähtymis lämpötila 75c astetta. Kalvopaineastian koko 20l

Painevaihtelu alkanut esiintymään 2017 syksyllä, edellä kerrotulla tavalla. Olen yrittänyt miettä syytä asialle huonolla menestyksellä. Esipaineen muuttamisella ei juurikaan vaikutusta painevaihteluun.Kysymykset: Voiko kalvopaineastian kalvo jollain tapaa vanhentua, tai voiko kalvo vulganisoitua (tarttua kiinni astian sisäpintaan) ja olla syynä painevaihteluun? Mitä muita mahdollisia syitä asialle voisi olla?Kiitos vastaajille

 Virallinen vastaus
Kysymys ei ole kalvon väsymisestä vaan normaalista toiminnasta. Ved...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Kalvopaineastia ja painevaihtelu lämmitysjärjestelmässä":
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys
Kysytty: 8.11.2017 klo:9:23
Kiitos vastauksesta
Lisä kysymys:
Paine vaihtelu on aikaisempiin vuosiin verrattuna puolta suurempi. Aikaisemmin ollut 0,2-0,3bar joka mielestäni on normaali vaihtelu lämpötilasta johtuen. Itsellä tuli mieleen että kalvon toiminta pinta-ala on muuttunut.
Onko käytännössä koskaan tullut vastaan tilannetta että kalvo olisi valkanisoitunut osittain  paineastian pintaan kiinni?
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
En osaa sanoa.  Kalvopaineastia on suhteellisen edullinen komponentti, joka on rakennettu niin,että rikkoutuessaan se uusitaan. 
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Käyttövesipatterin ja vesikiertopatterin ero ?

Voiko käyttövesipatteria käyttää normaalissa lämmitysjärjestelmässä ?...

Vesikierto tulisijoissa

Onko mahdollista käyttää tulisijan lämpöä hyväksi vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä?...

paineongelma

Morjes. Olemme ostaneet vanhan 2,5 kerroksisen omakotitalon jossa on öljylämmitys. Kattila uusittu 1997 ja poltin 2000. Paine vaihtelee 0,5 bar, eli laskee polttimen lopu...