Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Järvilämpö

Lämmitys

Kysytty: 23.2.2009 klo:8:22

Järvestä tuleva lämmitysneste on alimmillaan +1,5 astetta, vaikka se järven pohjassa on +4. Se siis jäähtyy maan alla 30 m:n matkalla järvestä taloon.

Onko taloudellisesti perusteltua eristää/routasuojata tuo matka 30 m järveen? Kuinka se tulisi tehdä? Putket ovat noin 1,5 m:n syvyydessä.
Virallinen vastaus
Kyse ei välttämättä ole siitä, että neste jäähtyy matkalla. Neste lähtee koneelta ilmeisesti lievä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Järvilämpö":
Jäsenen   antama (5.10.2013 klo:20:54) kommentti

Asianmukaiseen vastaukseen lisäisin vielä, ettei veden lämpötila pohjalla ole suinkaan aina +4 astetta. Se on sitä vain pienissä järvissä, jotka eivät ole alttiita tuulen sekoitukselle ja niissäkin vain riittävän syvällä. Isoissa ja tuulille alttiissa järvissä vesi voi syvälläkin olla jopa alle yhden asteen ja aina alle neljän.
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Järvilämpö

Moi.Tämän hetkinen tilanne: Rakennus 1400 m2, tilavuus 8000 m3, lämmitys kiertovesipatterit jakaukolämpö. Lämmityskulut n. 28000 euroo/ vuosi.Tulevaisuuden visio: Kaukolä...