Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ilmanvaihdon jälkilämmitys vesipatterilla?

Lämmitys

Kysytty: 19.9.2005 klo:11:17
Olemme rakentamassa taloa, jonka tekninen tila tulee erilliseen rakennukseen. Teknisessä tilassa maalämpöpumppu, jonka tuottama lämmin vesi siirretään Ecoflex Quattrolla asuinrakennukseen. Nyt on herännyt kysymys, että miten toteutetaan ilmanvaihdon jälkilämmitys vesipatterilla? Laittialämmitystoimittaja (Uponor Wirsbo) suosittaa, että IV-järjestelmän pidettäisiin erillään lattialämmitysjärjestelmästä. Jos lämpö otetaan lattialämmitysjakotukilta on kait säätäminen huonoa (lattialämmityksen vai IV:n jälkilämmityksen?). Jos tehdään em. tavalla, tarvitaan vielä lisäelementti tuomaan lämmintä vettä teknisestä tilasta taloon, eikö? Sitten kuitenkin esim. Ilto Econo IV-koneen tiedoissa sanotaan, että voidaan liittää suoraan lattialämmitysjärjestelmään. Miten saataisiin parhaiten toimiva järjestelmä? Tavoitteena hyvin toimiva lattialämmitys ja IV:n jälkilämmitys.Virallinen vastaus
LVI-suunnittelija tekee tuohon ratkaisun. Mielestäni lattialämmitysveden käyttö jälkilämmitykseen on kiinni sunttausjärjestelmästä. vesi kannattaa tuoda toisesta rakennuksesta lämpimänä, ja suntata vasta rakennuksessa lattiaan sopivaksi. Tällöin jälkilämmitykseenkin saadaan riittävän kuumaa vettä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Ilmanvaihdon jälkilämmitys vesipatterilla?":