Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ilmalämpöpummpu

Lämmitys

Kysytty: 11.3.2006 klo:9:51
Mistä löytyy tutkimustuloksia ilmalämpöpumppujen hyötysuhteista. Työpaikallemme tuli pari laitetta, jotka pumppaavat lämmön ulkoilmasta. Maallikko miettii... eikö olisi fiksumpaa ottaa tuo lämpö talteen ulosmenevästä poistoilmasta? Mahtavatko laitteet kestää tarpeeksi vuosia, että investointikulut tulevat maksetuiksi?

TK Käyttäjä on mies
Tapio Keskitalo
Kysymyksiä: 139 kplVirallinen vastaus
Mietiskelyssäsi on perää. Pitää vaan suhteuttaa investoinnin ja tuotettavan lämmön suhde. On olemassa myös poistoilmalämpöpumppuja. Niiden talteen ottama lämpö siirretään nykyisin pääasiassa lämpimään veteen. Meillä ei ole laitteiden hyötysuhteista mitään vertailua. Myös laitteiden kesto on vaihtelevaa. Yli kymmenen vuotta noiden pitää kestää, jotta ne tuottavat selvää säästöä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / ilmalämpöpummpu":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Onko toimiva rakenne

MOROOlen tässä taloa etsiessäni kiinostunut eräästä kohteesta, jonka seinärakenne askarruttaa. Talo on rakennettu -74 ja seinä rakenne on sisältä ulospäin seuraava: Sisäv...