Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ilmaaminen

Lämmitys

Kysytty: 9.12.2006 klo:9:06
kuinka tehdään oikeaoppisesti vesikiertoisen patterijärjestelmän (öljylämmitys) ilmaaminen,mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ?

samu78
Kysymyksiä: 10 kplVirallinen vastaus
Oikeaoppisuuksia on monia. Joku neuvoo sulkemaan termostaatin. Se on valmiiksi säädetty, joten säätö on turha pidellä. Nykyaikaisissa lämpöverkoissa on automaattinen ilmanpoistin. Sen pääsee testaamaan. Jos sen uimuria painaa alas, sieltä pitää tulla vettä. Jos sieltä tulee ilmaa, tuo ei toimi kunnolla. Jos patteri ei läpiä, se pitää ilmata. Sammuta kiertovesipumppu. Odota vähän aikaa, ja käy kaikki patterit läpi. Avaa varovasti ilmausruuvia. Varo, ettei se irtoa. Se voisi aiheuttaa vesivahingon huoneeseen. Kun ruuvin reiästä tulee vettä, pistä ruuvi kiinni. Käytä reiän edessä rättiä, jotta seinä ei kastu. Varmista, ettei verkoston paine laske nollaan. Silloin ei ilmaus onnistu. Käy jokainen patteri vuorollaan läpi. Käynnistä ilmauksen jälkeen kiertovesipumppu. Jos verkostossa on paljon esimerkiksi verkoston tyhjentämisestä johtuen, joudut ilmauksen uusimaan päivän kuluttua.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / ilmaaminen":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: