Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hopealoimu

Lämmitys

Kysytty: 9.3.2009 klo:10:48

Onko kokemusta/tietoa tuosta Hopealoimun takka/uuni paketista johon on liitetty lämmönsiirrin? Eli uunia lämmittämällä saisi myös lämmitettyä kuumavesi varaajaa. Talossani on 1000 litran yösähköllä toimiva varaaja, vesikierto patterit. Vanha varaava takka on tarkoitus uusia. Mitenkähän tehokas on tuo Hopealoimun paketti??


aake
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Kävin lyhyesti läpi järjestelmää. Järjestelmä tuntuu toimivalta, mutta enempää en pysty siitä sanomaan. Tehoa tuosta saa irti, kunhan viitsii pistää puita pesään.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Hopealoimu":
Jäsenen antama (23.9.2009 klo:19:13) kommentti

Tällä hetkellä lämmönsiirrin maksaa hinnaston mukaiseti yli 3000,00 euroa, eli kallista on.

Jäsenen antama (24.9.2009 klo:7:21) kommentti

Yksi hyvä vaihtoehto olisi vesi-ilmalämpöpumppu varaajan ensisijaiseksi lämmön tuottajaksi.

Jäsenen antama (25.9.2009 klo:10:58) kommentti

Jäi pois,että se lämmönsiirrin takkaan on kanssa hyvä vaihtoehto varaajan lämmönlähteenä. Jos takan uusimen on ajankohtainen niin kannattaa harkita kaikki olemassa olevat hyvät vaihtoehdot.Vaarilla ei ole kokemusta takka lämmönsiirtimestä.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Muuraan takan itse, miten luvat yms?

Hei, olen kirvesmies/betoni työläinen, joten muuraus ei ole kuin pieni sivuaskel minulle. Mulla on tuommoinen vanha (-80 luvulta) oleva tiilikeskuksen muurausohje kirja,...

Vastuuaika muuraustyö virheestä

Ostin hopealoimu takkaleivinuunin vuonna 2000 valmiiksi muurattuna. Muurari kokosi takan virheellisestin.Kesällä 2004 muurari piikkasi sisäosan irti,(ulkoverhous jäi enn...