Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hakelämpölaitos

Lämmitys

Kysytty: 13.6.2011 klo:15:19

Meillä on 200neliön talo ja tulossa 200neliön hevostalli. Mietimme käytössä edullista lämmitysratkaisua? Vaihtoehtoina puukattila ja varaaja talliin sekä vesikiertoinen lattialämmitys sosiaali ja kuivatustiloihin.

Talomme öljykattila olisi myös aiheellista vaihtaa, koska öljy on kallista ja sitä kuluu lämmitykseen 3000-5000euron edestä vuosittain. Olemme siis ajatelleet kotiin myös puukattilaa. Mutta nyt vaihtoehtona (vähemmän vaivaa päivittäin) "hakelaitos" tallin ja talon väliin? Millainen ratkaisu se on? Onko järkevä? Millainen investointi tuo automatisoitu hakekattila on, joka lämmittäisi vesikiertoiset lattiat tallissa ja patterit talossa? Puuta saamme omasta metsästä, mutta hakettaminen maksaa kuulemma aika paljon, mitä?

Hakelaitos vastaan kaksi puukattilaa isoine vaaraajineen, kumpi on järkevämpi valinta?Virallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Hakelämpölaitos":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: