Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Avopaisuntasäiliö?

Lämmitys

Kysytty: 17.4.2010 klo:8:39
Terve!

Rintamamiestalon patterikierrossa on avopaisuntasäiliö, jossa säiliön yläpinta on 5,3 metriä kattilan mittarin yläpuolella. Muutaman kuukauden välein paine tippuu noin 5,0-5,1 metriin. Johtuuko tuo häviäminen vielä normaalista haihtumisesta vai voiko kyseessä olla vuoto?

Kannattaako avopaisuntasäiliö pitää aina aivan piripinnassa lisäämällä aina uutta vettä kuukauden välein, mikä olisi putkiston kestävyyden kannalta parasta? Mikä on suunnilleen patteriputkiston käyttöikä? Kiitoksia!

Tommila
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Riippuen paisuntasäiliön halkaisijasta verkoston lämpötilan muutos voi aiheuttaa tuon kokoisen pinnan muuttumisen. Älä täytä verkostoa. Anna paineen laskea vielä alemmas, jos se laskee. Vasta, kun vesipinta alkaa lähestyä ullakkohuoneiden patterikorkeutta, on syytä alkaa hakea vuotoa. Vuodon voi testata putkiasentajan tekemällä painekokeella, jos paisuntasäiliöön menevä putki voidaan sulkea. Patteriputkiston käyttöikä riippuu monesta asiasta. Uskoisin verkoston avopaisuntasäiliöllä kestävän vähintään viisikymmentä vuotta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Avopaisuntasäiliö?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Rintamamies talo.

Öljylämmitteinen puolitoistakerroksinen+täyskellari. Varustettu avopaisuntasäiliöllä. Kysyisinkin että kuinka monta bar.ia voi pitää painetta (LAKA) vm. 78? -kattilassa? ...

ilman poisto avopaisuntajärjestelmästä

Taloni on tehty 76 vuonna ja siinä on yksiputkilämmitysjärjestelmä, niin sanotut ripapatterit. Tein juuri pesuhuoneremonttia ja pinnassa olevan lämmitysputken paikkaa put...