Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

WC-tilan lattian kaato

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 10.7.2008 klo:8:58

Hei,

Kohteessa (v. 1999 valmistunut kerrostalohuoneisto) on kylpyhuoneen/saunan lisäksi WC-tila, johon on sijoitettu pesutorniliitäntä. WC-tilan pesualtaan alla on lattiakaivo. Huomasin kaataessani siellä vesiämpärin, että vastakkaiselle seinälle jäi lätäkkö (n. 1-1,5cm syvä) wc-istuimen ympäristöön ja pesukoneen alle. Onko lattian kaato toteutettu säädösten mukaisesti? Isännöintsijä vastasi, että:

"kyseinen WC on rakennettu vanhan normin mukaisesti, eikä sitä silloin määritelty märkätilaksi. Kaivo on siis pelkkää ylellisyyttä, eikä ole sidottu nykykäytännön mukaisiin märkätilavaatimuksiin."

Ja pitääkö tämä tosiaan paikkaansa? "Vaatimukset kaadosta WC-tiloissa koskevat vain viemärin ympäristöä, eivätkä koko WC:n lattian pinta-alaa"

WC-tilan lattia on laatoitettu (seinällä on yksi rivi laattaa) ja sen koko on n. 1,5m x 1,5m.

Terveisin,

Juha Aaltonen
Virallinen vastaus
Nykyisin voimassa olevat määräykset ja ohjeet ovat tulleet voimaan 1 päivänä tammikuuta 1999, Ne ovat korvanneet 12 päivänä marraskuuta 1975 annetut määrä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / WC-tilan lattian kaato":