Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

vesivahinko

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 23.2.2005 klo:7:23
Tiedän,että taloyhtiön tulee pitää vesieristeet kunnossa.Mutta mikä on asukkaan vastuu vesivahingoissa?meneekö kuivatuskin taloyhtiön piikkiin,vaikka muovimatossa tai kaivon kannessa on ollut selvä reikä mistä vesi on päässyt rakenteisiin ( ei mikään piilossa oleva reikä ).Kyllähän asukkaallakin pitäisi olla jonkin näköinen ilmoitusvelvollisuus mahdollisesta rikkiin menneestä pintamateriaalista.Jos näin ei ole ,niin kuinka usein taloyhtiön pitäisi tehdä tarkistus käyntejä kosteisiin tiloihin?Jos asukas tekee mukavuus syistä remontin pesuhuoneeseen ja vaihtaa kaiken ,myös pinta putket.Mitenkä taloyhtiö osallistuu korjaus kustannuksiin?Vaikkakin kaikki kalusteet ovat ehjiä.
Virallinen vastaus
Tässä on ote suoraan Essi Rikalaisen kirjasta Korjauskustannusvastuu asuntoyhtiössä. Yleensä tämä ratkaisu menee oikeuteen, ja siksi tämä on vain yksi ratkaisu asiaan.” Yhtiön mahdollisuus tarkkailla osakashallinnassa olevien tilojen kuntoa on rajoitettu. AOYL 79 §:n mukaan yhtiön edustajalla on oikeus päästä osakashallinnassa olevaan tilaan, kun se on tarpeen ”huoneiston hoitoa tai yhtiön suorittamaa korjaustyötä varten”. H...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / vesivahinko":