Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesieristys kylpyhuone, rv. 97, piki ja uusi vesieriste

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 12.7.2019 klo:19:15
Hei!Teemme kohta kylpyhuoneremontin, v. 97 valmistuneessa kylpyhuoneessa (rintamamiestalon lisäsiipi), ja jossa detaljikuvien mukaisesti lattiarakenne:

  • alapohjan eriste

  • teräsbetonilaatta 80 mm

  • vesieriste (ko. remontin suunnittelijalta saadun muistikuvan mukaisesti tämä olisi piki)

  • pintavalulaatta n. 50 mm, ja tämän alla sähköinen lattialämmityskaapelointi

  • laatoitus.


Kysymys: voidaanko piki jättää rakenteeseen ja tehdä remontti:


  • purkaa vanha laatoitus ja jyrsiä/hioa betonipinta,

  • asentaa sähkölattialämmityskaapelointi

  • pintatasoite lattialämmityskaapelille

  • asentaa vesieriste (1- tai 2-komponenttinen)

  • laatoitus?


Kiillon tuoteneuvonnan mukaisesti heidän Kerafiber -vesieriste on vesihöyryä läpäisevää, ja 2-komponenttinen Keramix läpäisee vesihöyryä vielä n. 3 kertaa paremmin. Heidän suositus toki on, että rakenteessa ei saisi olla kahta vesieristettä, ja piki täytyisi täten poistaa.Muutaman vastaavan mestarin lausuman mukaisesti, kuulema taas piki voitaisiin jättää, ja tehdä remontti em. tapaa.Varmintahan toki olisi purkaa pintavalurakenne ja jyrsiä piki pois, tehdä uusi pintalattiavalu, lattialämmityskaapelointi, kallistukset, vesieristys ja laatoitus.Toinen kysymys:detaljikuvan mukaisesti ulkoseinärakenne on puurunkoinen, jossa sisäpuolella muurattu kiviseinärakenne, kosteussulku ja laatoitus. Remontissa myös kattopaneelit poistetaan, jolloin nähdään, kuinka ko. seinärakenne tuulettuu välitilaan.Voidaanko alkup. kosteussulku korvata tämän päivän vesieristemassalla, ilman että em. rakenne häiriintyy?Näkisin itse, että tarve vesieristykselle on ainoastaan lattiassa ja suihkunurkkauksessa, muut seinät jotka eivät ole roiskevesialueella, voisi käsitellä (Kiilto) Kosteussululla? Lattian vesieriste toki nostetaan seinälle n. 15 cm. Tai kannattaako tässä yleensä säästää, vaiko tehdä kaikki seinät lattiasta kattoon vesieristemassalla?Kiitos vastauksista!

 


Virallinen vastaus
Kun rakenteet ovat ehjät ja toimivat ei myöskään kosteutta ole mahdollista siirtyä kahden eristeen väliin, voisit jätt&...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vesieristys kylpyhuone, rv. 97, piki ja uusi vesieriste":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (13.7.2019 klo:18:11) kommentti

Kiitos vastauksesta!Vielä tuosta lattialämmityskaapelin asentamisesta, tarkoitatteko siis, että tasaisempi lämpö tulee jos/kun tämä asennetaan uuteen pintavalulaattaan (eli tällöin siis vanha rakenne purettaisiin pikeen asti, ja kaapeli tulisi n. 30-50 mm syvyyteen), vaiko jos tämä asennetaan heti pintalaatoituksen (ja vesieristeen) alle?Mikä oikeastaan on tuon lattialämmityksen tosiasiallinen funktio lattiarakenteiden kunnossapysymisen kannalta, kun aina kehotetaan pitämään lattialämmitys täten aina päällä? Eli mitenkä lämpö siirtyy/käyttäytyy, rakenteita kunnossa pitäen? Edukkaampaa, mikäli kaapeli on laatoituksen pinnasta n. 15 mm, saatikka n. 50 mm syvyydessä?