Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesieristys ja lattialämmitys..

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 22.8.2011 klo:14:52
Hei,
Olemme purkamassa vanhaa kylpyhuonetta jossa on tehty vesieristys lattiaan..
Laatat on irroitettu, mutta niiden alle on jäänyt laastia ja alla ilmeisesti vanha vesieristys..
Onko haittaa jos nämä jätetään uusien laattojen alle.. Lattiaan tulisi lattialämmitys sähköllä, tarkoitus olisi tehdä urat lattiaan, jolloin vanha vesieristys rikkoontuisi aina n. 20cm välein..tämä kaikki jäisi sitten uuden vesieristeen alle.. haittaako? alla oleva vanha vesieristehän ei enää tekisi "tiivistä" pintaa.. Jos nuo pitäisi kuitenkin poistaa niin mikä olisi tähän paras työkalu?taho Käyttäjä on mies
sähköasentaja
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Kun ajat koneella urat lattiaan, todennäköisesti ympäriltä irtoaa vanhaa laastia. Kun käytät terävää petkelettä ja raapekiveä, loppukin laasti irtoaa pääosin. Tuossa tulee rikottua vanha vesieriste riittävästi. Selvitä, miten uusi vesieriste kiinnitetään seinän vanhaan vesieristeeseen, ellet uusi sitäkin. Korjauksesta on ilmoitettava isännöitsijälle, jotta taloyhtiö hyväksyy toimenpiteen ja tarkastaa. isännöitsijä tietänee lattian rakenteen, ja tietää, voiko siihen tehdä urat.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vesieristys ja lattialämmitys..":
Jäsenen antama (14.9.2017 klo:22:23) kommentti

Voisiko palstalla olla jokin menettely, jolla aikanaan ihan hyvät vastaukset poistettaisi nyky-määräysten vastaisina. Joku näitä aina selailee, eikä huomaa päiväyksiä. Valitettavan paljon on palstalla vesieristyksiin liittyviä vastauksia, joissa ei ole huomioitu asbestin purku määräyksiä. Tai jokin yleisohje Teiltä koskien vanhoja vastauksia...näiltäosin?