Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

vesieristys hirsitalossa

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 19.1.2010 klo:0:20


Tälläinen tilanne olisi alla, eli kyseessä 2 kerroksinen noin satavuotias hirsitalo johon on tehty laajennus 3 kerrokseen. Eli maan alla on myös huone, tämä maanalainen huone on rakennettu harkoista, ja on tuleva sauna. Seuraavassa kerroksessa eli maan tasalla on rakennelma hirttä ja lattia ratkaisu näiden kahden välissä on tehty sillä tavalla että harkkoja on lovettu ja laitettu hirsiä lattiajuoksuiksi, nämä ovat siis suoraan kosketuksissa noitten harkkojen kanssa. Tämä maantasalla oleva huone on tuleva kylpyhuone.

Eli kysymys tässä kohtaa on että onko järkevää rakentaa kph:n lattia tälläisilla kerroksilla?

Ensimmäisenä hirsien päälle filmivaneri 15mm jonka päälle vesivaneri 15mm, tämä sitä varten että filmivaneri estää alhaalta saunasta tulevan kosteuden läpipääsemisen ja vesivaneri päälle jotta lattia ei notku , sitten finnfoam 20mm jonka päälle 6-8mm raudoitusverkko johon kiinni lattialämmitys kaapeli ja sitten valu,vedeneriste ja laatat.

Saunan kattoon ajatuksena on laittaa villaa,höyrysulku, juoksut, foliopaperi, juoksut ja paneeli.

Tämä saunan lämmöntuotto on myös hieman kysymysmerkkinä kun liikaa lämpöä ei saisi päästä kphn puolelle jottei laatat korkkaa ja mene rikki, mutta myöskin näiden kahden huoneen välisien lattiajouksujen pitäisi tuulettua sen verran ainakin että mikäli sinne kosteutta pääsee niin ne eivät homehdu...
Virallinen vastaus
Molempien huoneiden toteuttaminen edellyttää toimenpideluvan hakemisen rakennustarkastuksesta. Tiloista pitää tehdä suunnitelmat. Pääsuunnittelijan tehtävänä on laatia pääpiirustu...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / vesieristys hirsitalossa":