Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesieristyksestä

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 1.12.2010 klo:12:08
Hei
Rivitaloyhtiössämme suoritettiin kosteudenmittaukset kaikkiin asuntoihin. Tässä yhteydessä löydettiin kohonnutta kosteutta suihkuhuoneemme lattiakaivon ympäriltä ja tämä on nyt päätetty korjata.
Talo on rakennettu vuonna 1993. Suihkuhuoneessa on lattiamateriaalina muovimatto, jonka alla ei ole vesieristystä. Samassa tilassa suihkun kanssa on sauna, wc sekä kodinhoitotila, joten muovimatto on yhtenäinen näissä tiloissa. sauna on rajattu suihkuhuoneesta väliseinällä ja ovella. WC ja kodinhoitotila on rajattu väliseinän pätkällä, mutta ei ovella.
Nyt remonttifirmalta tuli korjausehdotus, jossa muovimatto poistetaan ainoastaan suihkun osuudelta ja alin laattarivi poistetaan ja sitten asennetaan uudet tilalle.
Eikö se muovimatto pitäisi poistaa kokonaan yhtenäisestä tilasta vesieristyksen vuoksi, vai voiko näin tehdä, että ainoastaan osa matosta korjataan.

Jonttu
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Näkemättä ja tietämättä kokonaisuutta uskallan todeta, että muovimatto pitää poistaa ainakin koko suihkutilan osalta, jos samaa muovimattoa vielä löytyy. Kovin er...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vesieristyksestä":
Jäsenen antama (1.12.2010 klo:14:45) kommentti

Toivottavasti alkuperäinen kysyjä ymmärtää ettei Halpakorjauksen "neuvossa" lisätty mattoliima todellakaan kuivata sitä lattiassa olevaa kosteutta. Halpakorjauksen ohjeella voi siis pyyhkiä per... permantoa.

Jäsenen antama (3.12.2010 klo:11:24) kommentti

Asialle ei varmaan enää voi mitään, mutta tässä kysyjälle miettimistä. Millä välineillä ja tavoilla kosteusmittaus suoritettiin? Kohonnut kosteus pintamittarilla ei kerro mitään. Oliko suihkutila käyttämättä pari päivää ennen mittausta?Pitää muistaa että korjausprojektit on liiketoimintaa ja monta euroa voidaan säästää oikeilla lähtöatiedoilla ennen remonttia.


Jäsenen antama (3.12.2010 klo:15:29) kommentti

Halpakorjauksella näyttää olevan samea ristallimuovipallo, koska hän näkee tuon tapauksen. Onko vielä tarok-kortitkin? No onpa tietenkin. Eihän sitä muuten täydellistä tulekaan.

Jäsenen antama (3.12.2010 klo:16:38) kommentti

Sattuipa kerran kerrostalossa, että kylpyhuoneen muovimaton sauma oli auennut ja maton alle päässyt vettä. Remonttireiska tuli ja hitsasi sauman umpeen. Hyvä tuli. Vesi jäi maton alle eikä ole sen koommin ketään häirinnyt. Siinä sitä olisi porukalle juupastelun aihetta.

Jäsenen antama (4.12.2010 klo:12:09) kommentti

Otteita halvalla korjaajan selitelmistä, olettamuksista ja tulevaisuuden ennustamisesta: (ja pari kommenttia)"Itse olen tästä joukosta tässä kysymyksessä nyt ainoa joka on asialinjalla. Ja usein näissä tapauksissa kosteusmittauksen raportissa todetaan, että syynä kosteuteen on se että matto on irronnut liimauksistaan lattiakaivon ympärillä, jolloin yksinkertainen ja lopputulokseltaan paras ja halvin ratkaisu on liimata matto kiinni kaivon ympäriltä esittämälläni tavalla."Kyllä yleensä syy maton irtoamiseen on juuri tuo kosteus.

Ja noita raportteja ei saa yleistää. (Eihän juopuneen tilakaan määrittele huomenna naapurin rouvan ajokuntoa)."Mittaukset 2-3 vuoden kuluttua osoittavat onko korjaus kestävä, tosin näkee sen silmilläänkin ettei matto ole irronnut uudestaan."2-3 vuotta ?? Hei haloo !!

- Ja näkee ... - itse en ainakaan näe (laittaisitko vaikka kuvan)."Koko ajan on tuotu esille että lievä (!!) kostuminen johtui siitä että matto oli irronnut, ei siitä että alusta olisi kastunut ensin."Kuka tätä tietoa on jakanut ? (se kummin kaiman siskon pojan kaveriko ?)Joku roti sentään! Mitähän tuo kysyjäkin ajattelee tästä "asiantuntemuksesta"?

Jäsenen antama (6.12.2010 klo:12:38) kommentti

Tästä pisteet.

"Tässä nyt luotiin hätäisesti mielipide asiasta, josta sitten ei ollutkaan oikeata tietoa."Kiinostaisi vielä tietää, miten tuon "kaivon rei´ästä" tapahtuva liimaus tulee kestämään 2-3 vuotta?

Se liimahan ei tartu, eikä pidä kiinni märässä / liian kosteassa, kastuneessa alustassa.

Sillä kuivatuksella, mattoa poistamatta, on turha asiaa perustella. Se kun ei käytännössä onnistu.Ja vielä: Kaikki rakenteisiin päässyt ylimääräinen, sinne kuulumaton vesi / kosteus on saatava sieltä pois. Sitä voi verrata vaikka alkaneeseen tulipaloon, jota ei heti sammuteta. Lopputulema tiedetään."Mu-tu" - teoriat/väitteet voisit kyllä pitää yksityisellä tasollasi. Ethän voi tietää, vai tiedätkö, muiden nimimerkkien tieto-taitoa, tai ammatillista taustaa ja kokemusta.Tähänkin "keskusteluun" liittyy kaksi vaihtoehtoa, - tehdä se korjaus oikein, tai tehdä se väärin, kun tarkastellaan lopputulosta kokonaisuutena.