Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesieristyksen tarkastus - vastuu kenellä?

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 28.6.2008 klo:0:30

Olemme teetättäneet kylpyhuoneremontin ammattilaisella ja ilmoittaneet asiasta isännöitsijälle. Sovimme isännöitsijän kanssa, että heidän tekninen isännöitsijä tulee tarkistamaan vesieristykset seinien ja lattian osalta. Nyt sain laskun ja märkätilan vesieristeen tarkastuspäiväkirjan postissa. Tarkastuspäiväkirjan lopussa on teksti: "Tämä tarkastus ei poista osakkaan vastuuta tehdystä muutostyöstä". Eikö isännöitsijä/talonyhtiö mene mitenkään vastuuseen tehdystä remontista, esim. tulevaisuudessa jos myyn asuntoni?

Jos tekee remonttia asuntoon ilmoittamatta isännöitsijälle niin hommasta vastuu on tekijällä/teettäjällä? Jos maksaa isännöitisijän tarkistamaan niin vastuu on tekijällä/teettäjällä? Järkeä?

Isännöitsijä totesi kun kysyin vastuista, että heillä ei ole mitään vastuuta, mutta oikeus tarkastaa. Miksi minä maksaisin tästä oikeudesta omasta taskustani?
Virallinen vastaus
Kaikki on yhtiöjärjestyksen ja lain mukaan juuri näin. Kun ryhdyt tekemään kylpyhuoneen korjausta, otat vastuun myös vesieristyksestä. Vasta kun myyt osakkeen, taloyhtiö alkaa vastata vesieristyksestä. Jos myynnin jälkeen esiintyy jotain sellaista, jonka voisi olettaa sinun vastattavaksesi, taloyhtiö ensisijaisesti vastaa korjauksesta. Vain jonkun erittäin törkeän virheen osalta voit juotua vastuuseen. Jos et olisi ilmoittanut korjauksesta, olisit joka tapauksessa vastuussa taloyhtiölle kaikesta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vesieristyksen tarkastus - vastuu kenellä?":