Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Verhoilukivistä..

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 22.10.2010 klo:15:48
Terve. Olin aikeissa laittaa puulämmitteiseen saunaan kiukaan molemmille puolille entisten irtoavien seinälaattojen tilalle verhoilukiviä. Millä/miten kivien asennus kannattaa laittaa ja mitä on otettava huomioon esim. kiukaan etäisyydestä seinästä,tarvitseeko entistä suojapeltiä laittaa yms. Kiitos etukäteen jo neuvoista=)Virallinen vastaus
Jos vanhassa asennuksessa on kevytsuojaus, se on laitettava uudelleen. Vanhat laatat on poistettava, ja tehtävä vesieristys. Varmista, että vesieristys kestää edes vähän kuumuutta. Sen päälle voi asentaa saneerauslaastilla verhokivet.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Verhoilukivistä..":
Jäsenen antama (26.10.2010 klo:11:33) kommentti

Onko vesieristys välttämätön vaikka seinät kiukaan molemmin puolin on betoniharkoista?

Jäsenen antama (27.10.2010 klo:23:56) kommentti

Unohda se vedeneristys sieltä saunan seinistä. Löylyhuoneessa vedeneristetään vain lattiaosuus.


Jäsenen antama (28.10.2010 klo:15:01) kommentti

Laita jotain erikoisjoustavaa saneerauslaastia, joka on tarkoitettu verhoilukiville. Vesieristys on kiukaan alla ja ympärillä täysin turha, jos teet kiukaalle korotusvalun, ja nostat edes 5 cm lattiasta irti.Ei taida olla vesieristettä, joka luvatusti kestää oikeastaan mitään lämpöjä, eli parempi ilman, ja eipä tarvitse sitä rumaa kiukaan aluskaukaloakaan. Määräykset on tästä toki eri mieltä, lisäksi kannattaa huomata, että jos kiukaan takana on pesuhuone, niin et voi kuitenkaan eristää sitä vesieristeellä kuin toiselta puolen.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: