Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vedeneristys vastuu?

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 5.12.2006 klo:8:14
Hei! Teen kylpyhuoneremonttia omistamaani kerrostaloasuntoon. Vanhat laatat on purettu pois ja vedeneristys on tarkoitus tehdä tämän päivän standardien mukaan. Saako vedeneristyksen vielä tehdä itse vai tarvitaanko siihen ”ammattimies”? Isännöitsijän mukaan voin tehdä eristyksen itse eikä minun tarvitse hyväksyttää vedeneristystä sertifioidulla tarkastajalla, riittää että dokumentoin työvaiheet hyvin. Vakuutusyhtiö ihmetteli hänen lausuntoaan. Vahingon sattuessa: Todettaessa kosteusvaurioita korvataanko vahingot taloyhtiön vakuutuksesta vaikka olisin itse tehnyt vedeneristyksen? Voiko taloyhtiö hakea minua vastuusen vaikka isännöitsijä ei pidä vedeneristyksen tarkastusta välttämättömänä? Vai kannattaako kuitenkin ottaa sertifioidun tarkastajan lausunto (hinta-arvio noin 400 euroa)? Onko myyjän vastuu kaksi vuotta myös itse tehdyn vedeneristyksen osalta?Virallinen vastaus
Vesieristyksen tekijän ei tarvitse olla vielä sertifioitu, joten työn voi tehdä muuten ammattilainen. Jos isännöitsijä ei työtä hyväksy, se on syytä hyväksyttää muuten. Jos vesieritys vuotaa, sinä olet vastuussa korjauskustannuksista myös rakenteiden kuivaamisen osalta. Kun myyt osakkeesi, taloyhtiö joutuu vastaamaan ostajalle vesieristeestä. Taloyhtiö voi kuitenkin sinut hakea vastuuseen vuotavastavesieristeestä. Jos työssä todetaan tuottamuksellisuutta, joudut korvaamaan mahdollisesti yli kahden vuodenkin virheestä. Siksi tarkastus on syytä teettää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vedeneristys vastuu?":