Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vanhojen putken läpivientien paikkaus ja vesieristys kylpyhuoneen lattiassa

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 17.1.2019 klo:20:13
Hei,Kylpyhuoneessa putket aiemmin vedetty seinien sisään / lattian alle, mutta jäätymisongelman vuoksi vaihdettu pinta-asennukseksi. Putkiasentajan käynnin jälkeen jäi KPH:n nurkkaan viisi vanhaa läpivientireikää, joista poistin suojaputken rääneet, syötin sisään eps-levyn palasia tueksi ja valoin n. 5cm betonitulpan näiden päälle ja tasan korotusvalun yläpinnan kanssa. Lattian rakenne on alhaalta ylös: harvalaudoitus, lattiakipsilevy, tasoite (+korotusvalu nurkassa), vesieriste.Ajattelin seuraavaksi vetää uuden vesieristyskerroksen paikattujen läpivientien päälle, mutta jäin miettimään limityksen riittävyyttä vanhan vesieristeen kanssa (ks. kuva). Läpivientireiät ovat käytännössä seinässä kiinni ja seinälaattojen alapinnan alle jää n. 3cm tilaa sivellä vesieristettä. Riittääkö tämä?Onko korjaustapa muuten järkevä, vai pitäisikö korjaus tehdä jotenkin toisin?Kiitos vastauksista!
Virallinen vastaus

Vesieristys

Kyllä tuo korokevalu itsessään on jo niin hyvä, ettei vesi ainakaan jää makaamaan paikattuun kohtaan.
huolellinen kahteen kertaan ristiin sivelty vesieristys, korokkeelle mahdollisesti laatta ja sicaflex saumaus korokelaatan ja seinälaatan saumaan, niin vesieristevuoto on lähinnä teoreettinen ja voitte nukkua yönne rauhassa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vanhojen putken läpivientien paikkaus ja vesieristys kylpyhuoneen lattiassa":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (24.1.2019 klo:21:02) kommentti

Niin vedeneristeiden ohjeessa ja C2 , että veden eristeen pitää olle ehjä ja yhtenäinen lattiasta kattoon. Tässä tämä yksinkertaisuudessa on.

Eli täyttyykö sertifikaatin vaatimus varsinkin kun et varmuudella tiedä mitä eristettä on käytetty aikaisemmin. Eihän siinä mitää niin kauan kun ei mitään ei tapahdu. Ja miten siihen silloin suhtautuu esim kotivakuutus kun vahinko tapahtuu.