Jäsenen Mestari antama (25.4.2012 klo:9:15) kommentti Hiomakone ja imuri, sillä se liima lähtee.Joko sellainen jyrsivä malli tai sitten timantti kuppilaikalla varustettu hiomakone. Tuo jyrsivä malli on parempi siinä mielessä,että hienoa pölyä ei tule,kuten timantilla hiottaessa.
Jäsenen Kole82 antama (25.4.2012 klo:10:38) kommentti Mutta onko liiman poisto välttämätöntä? Jos on niin miksi? Eikö primer tartu liimapintaan, vai jokin muu syy? Vesieristäjän kanssa kun juttelin niin hän oli sitä mieltä ettei liima tarvitse poistaa..
Jäsenen Mestari antama (25.4.2012 klo:12:10) kommentti On,jos tekee jotakin,miksi ei voi tehdä kunnolla.Mutta sinunhan se rakennus on.Voit tehdä ihan niinkuin haluat.
Jäsenen Kole82 antama (25.4.2012 klo:12:47) kommentti Siis tietenkin tehdään kunnolla. Sen takiahan tätä asiaa selvitellään! Perusteluite kuitenkin kysyin tuolle poistolle. Keskustelupalstojen kaikki tietävät "insinöörit" ovat sitä mieltä että liima pitää poistaa, mutta kukaan ei osaa perustella että miksi pitää poistaa. Eihän poistosta ainakaan haittaa ole, mutta mikä on hyöty? Orgaanisia aineita liima ei sisällä, joten sen puolesta ei ole väliä vaikka se jäisikin vesieristeen alle. Lisäksi primerin ohjeessa on että se tarttuu liiman päälle. Tämän vuoksi haluaisinkin tietää miksi liima pitää poistaa. En kaipaa mitään kiukuttelu vastauksia että omapahan on talosi ja teen niin paskasti kun haluat, vaan kaipaan perusteita miksi liima olisi syytä poistaa! Jos tuolle ei ole perusteita, niin ei huvita pölyttää muuten asuttua asuntoa turhaan.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (25.4.2012 klo:14:24) kommentti Se asia on niin yksinketainen, että se liima ja vanha tasoite on heikoin lenkki rajapinnoistaan. Eli kun tehdään kunnolla, varmistetaan, ettei jää sitä heikkoa lenkkiä, josta se uusi tasoitekerros irtoaa alustastaan, tuoden mukanaan ne kaikki vanhat jäänteet. Jos voidaan varmuudella todeta, että vanhat tasoite-, ja liimajäänteet täyttävät vetolujuusvaatimukset (ovat todella kovaa kiinni, - mitä harvoin ovat), viodaan ne jättää alle. Kosteudet tulee kuitenkin mitata ennen uuden tasoitteen asentamista. Mikäli kosteutta on, ja joudutaan kuivattamaan, on tuo jyrsintä enemmän kuin suositeltavaa, koska ne vanhat jäänteet hidastavat rakenteen kuivumista todella paljon (=aikasäästö). Yleensä myös kuivatuksen yhteydessä nuo vanhat tasoitejäämät tahtovat irrota osittain niistä heikoimmista kohdin kuin itsestään. Sitten joudutaan taas jyrsimään ne loputkin. Ota pois vaan suosiolla, niin hyvä tulee ainakin siltä osin. Riittääkö tämä perusteluksi ? Ps. En neuvo "insinöörinä", - vaan jotain ehkä..., - joten keskusteleppa asiasta vielä uudestaan sen "vedeneristäjän" kanssa.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (25.4.2012 klo:14:49) kommentti Ohessa kuva, jossa kuivatuksen jälkeen irronnut pintavalu tasoitekerroksineen, siitä heikoimmasta rajapinnasta. Jäsenen ruosu antama (25.4.2012 klo:20:10) kommentti Ihanaa Leijonat, ihanaa! vihdoinkin ketju jossa kaikki on samaa mieltä!Primeri ja vesieriste puhtaaseen betonipintaan!Asia valmiiksikäsitelty vai mitä? Nuijaa pöytään ja sen "vesieristäjän" päähän.Salaojahommiin ehkä Billnäs II:en kuljettajaksi sopiva mies.Montakohan ongelmalattiaa silläkin on tilillään?
Jäsenen Kole82 antama (26.4.2012 klo:0:12) kommentti Nyt tuli kunnon perustelut. Kiitos! Illalla koitin aloittaa tuon liiman ja tasoitekerroksen irroitusta käsipelillä. Työkaluina petkele ja taltta + vasara. Noilla työkaluilla oli sen verran hidasta ja työlästä, joten pitää käydä vuokraamassa se jyrsin loppuviikosta. Millaisissa hinnoissa tuollaisen jyrsimen vuokra yleensä on? Ehtiikö 2 tunnissa jyrsiä 10m2 lattian kunnolla, vai miten pitkäksi aikaa tuo laite kannattaa vuokrata?
Jäsenen vaihtoehtoja antama (26.4.2012 klo:1:03) kommentti Päivävuokra-periaatteella vuokraamot veloittaa. Jokaisella omat hintansa. Tee töitä niin kauan, että on valmista - älä hätiköi - ensikertalaisena (oletan).
Lisää kommentti*