Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vaneria laattojen päälle.

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 27.9.2004 klo:0:50
Täysin uusi kylpyhuone mutta haluaisimme laittaa yhteen päätyyn (ei suihkun lähellä) laattojen päälle koko seinälle venelakalla käsitellyt koivuvaneripeitteen. Miten vaneri reagoi lämmön- ja kosteudenvaihteluihin sekä mikä on paras tapa kiinnittää vanerit laatojen päälle? Listoitus, liimaus...? Mikä olisi soveltuvin vanerilevyn vahvuus? Seinän levys on hieman yli 2m ja normaali huonekorkeus. Keskellä seinää on pieni ikkuna. Vaneriin kiinnitetään 2 peiliä.
Virallinen vastaus
Kannattaa kysyä puuliikkeestä sopivaa vaneria. Normaalisti tuohon käy vesivaneri (12 mm). En tiedä, saako tuota vaneria hyvällä pinnalla. Vaneri lakataan ympäri, ja reunat erittäin hyvin. Vanerin kiinnitys tehdään niin, että vanerin taakse jätetään ilmarako. Levy jätetään alhaalta ja ylhäältä auki niin, että ilma kulkee kunnolla. Rikot kiinnikkeillä vesieristyksen, joten muista paikata kiinnitysreiät vesieristeen valmistajan ohjeen mukaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vaneria laattojen päälle.":