Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

tupla lattialämmitys?

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 7.1.2013 klo:23:29
-76 mallisen omakotitalon pesuhuoneeseen ollaan tekemässä lattia- ja seinälaattojen vaihtoa, lattiavalussa teräsputkilla totetutettu alkuperäisenä vesikiertoinen lattialämmitys. Lattialämmitys toimii ok, mutta ajatus on asentaa sähkölämmityskaapeli lattiaan, vesieristys ja uudet laatat päälle. Syynä tuplalämmitykseen; vesikiertolämmitys käytössä lämmityskaudella ja sähkölämmitys kesäaikaan mukavuuslämpönä ja kuivattamassa lattiaa. Sähkölämmitys myös siltä varalta että valussa olevat putket alkaa joskus vuotaan, voisi putkiston tyhjentää ja alkaa lämmittää sähköllä myös talvella. Onko teknistä estettä "tuplalämmitykseen"?Virallinen vastaus
Tuplalattialämmitys on mahdollinen. Poista vanhat laat...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / tupla lattialämmitys?":
Jäsenen antama (8.1.2013 klo:0:46) kommentti

Olet aivan oikeilla jäljillä aikeissasi.

Kysymykseesi on hieman vaikea vastata, sillä mitä tarkoitat "teknisellä esteellä", mutta ei välttämättä ole aivan yksinketainenkaan tehtävä? "Heittämällä" se ei onnistu, sillä se vaatiihyvin tarkkaa suunnittelua ja yhtä tarkkaa toteutusta, koska se saattaa olla "milleistä" kiinni. 

On myös todettava, että suunnittelu ei näillä palstoilla onnistu!

Jäsenen antama (8.1.2013 klo:22:00) kommentti

Tätä kysymystä itsekin pohdin, mutta hieman eri asetelmassa;Eli sauna-pesuh. tilojen täysi uusiminen vanhaan omakotitaloon. Vanhat lattiat (betoni) kokonaan poistettu ja uusi tehdään eristämisestä asti. Lattiaan laitettaan lämmityskaapelit, mutta mietinnässä on myös että estäisikö mikään vetämästä vesikiertoputkia lisäksi? Onko haittaa että ne verkossa "risteävät" tai menevät päällekäin? Yhtäaikaa ne eivät olisi käytössä, mutta samana ajatuksena kun edellisessäkin.

Jäsenen antama (9.1.2013 klo:1:33) kommentti

"Lattiaan laitettaan lämmityskaapelit, mutta mietinnässä on myös että estäisikö mikään vetämästä vesikiertoputkia lisäksi?"

Vain osaamattomuus estää.
 
"Onko haittaa että ne verkossa "risteävät" tai menevät päällekäin?" Mitähän tuolla tarkoitat? niissä on oltava varoetäisyydet olivatpa käytössä yhtä- tai eri aikaa.

On huomattava, että eräs vesisysteemi(puulaaki) ei hyväksy samaan lattiaan myös sähkölämmityskaapeleita. Se johtuu siitä, että ne eivät hallitse hommia, mutta warmiasti se onnistuu, joten silloin kannattaa kiertää koko puulaaki.  

Jäsenen antama (9.1.2013 klo:8:48) kommentti

Risteävien ja päällekkäisten sähköisten lämmityskaapeleiden ja metallisten vesiputkien verkosto voi aiheuttaa häiriöitä sähköverkkoon.

Esim. etäluettavat mittarit eivät välttämättä sovellu tuollaiseen ympäristöön aiheuttamatta häiriöitä. Asia on uusi ja vähän tutkittu, mutta viitteitä tällaisesta on.

JR...: "On huomattava, että eräs vesisysteemi(puulaaki) ei hyväksy samaan lattiaan myös sähkölämmityskaapeleita. Se johtuu siitä, että ne eivät hallitse hommia, mutta warmiasti se onnistuu, joten silloin kannattaa kiertää koko puulaaki. "

Olisiko sittenkin niin että joillakin on viisautta ajatella nokkaansa pitemmälle.