Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tulppalevy

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 21.8.2017 klo:19:09
Voiko Tulppa märkätilalevyn asentaa kiviseinä kylpyhuoneeseen suoraan vanhojen laattojen päälle jos toimii samalla tavalla kuin valmistaja ohjeistaa tekemään peltikasettiseinien kanssa. Eli Finnfoamista leikata koolaukset laatan päälle ja siihen sitten levytys, sekä porata lisätuuletusreikiä laattaan.Virallinen vastaus
Ei ole sama asia, sillä peltikasettiseinän takana on ilmatila, jota taas laattapinnan takana olevassa kiviseinässä ei ole, jolloin väli ei tuuletu.     Vanhan laattaseinän ja Tulppa märkätilalevyn välin pitää tuulettua ja se on mahdollista järjestää levyjen yläpäiden sekä kylpyhuoneen katon kautta muihin tiloihin tai ilmanvaihdon kautta ulos.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Tulppalevy":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys
Kysytty: 22.8.2017 klo:12:37
Kyseessä siis pääosin harkkoseinät. Eli laatan voi jättää alle kunhan huolehtii väliin jäävän tilan riittävästä tuuletuksesta?
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
Kyllä, juuri niin.
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Makrotalon kylpyhuone remontti

Olen remontoimassa makrotalon kylpyhuonetta. Ulkoseinän eristeenä toimii polyuretaani. Tarkoitus oli tehdä kylpyhuoneen seinien vesieristys tulppa vedeneri...