Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tuhanen taalan kysymys

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 16.1.2012 klo:12:45
Vanha rintamamies talo. Kunnan viemäriverkko petti.ja kellariin laskeutui 5-10 cm sitä itseään. Kellarissa pesutilat, autotalli,varasto.Nyt remontti firman aikomus korjaus suorittaa siten että,paneli ja levypinnoista poistetaan alhaalta n 30cm samoin lämpöeriste ja kastuneet runkorakenteet kuivataan. Laatoitetut tilat pestään ja silikoni saumat uusitaan KYSYMYS?
Voiko viemäriveden (wc vesijen) kastelemia puurunkoja enää kuivauksenkaan jälkeen käyttää asuinrakennuksessa rakennus puuna.

pemari
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Mielestäni suunnitelma ei ole riittävä. Likavesi tunkeutuu pahimmassa tapauksessa laatoituksen alle ja saattaa aiheuttaa siellä homekasvustoa. Puurakenteessa vesi nousee kapillaarisesti selvästi ylemmäs kuin ne ovat kastuneet. Jos rakenteita ei pureta riittävästi, vanhojen betonipintojen desinfiointi ei onnistu kunnolla. Lisäksi ei pystytä varmistamaan, että rakenteet kuivuvat riittävästi, jos pintoja ei pureta. Kaikki kastuneet puurungot poistetaan ja tilojen desinfiointiin kiinnitetään erityistä huomiota, koska jäteveden haju tulee läpi rakenteiden.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Tuhanen taalan kysymys":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Salaojien uusinta/huuhtelu

        Talomme on 1963 rakennettu kellarillinen tasamaan talo harjun laella.Sokkeli on n.60-80 cm korkea ja salaojat aikansa tiiliputkia,joista poisto viemäriin.Kellarin...