Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Toimiikohan saunan ilmanvaihto, jos puukiuas muutetaan sähkökiukaaksi

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 6.5.2019 klo:0:08
Saunassamme on puukiuas ja sähkökiuasvalmius. Painovoimainen ilmanvaihto. Harkinnassa muutos sähkökiukaaseen. Pohjapiirros ohessa. Saunassa korvausilma tulee kylpyhyoneesta lasioven alta, jossa on 10 cm rako. Lauteiden alla on kaksi poistoilmaventtiiliä seinän läpi kylmään varastoon. Kiukaan takana on laatoitettu hormi, muuten oikean sivuseinän takana on lämmin varastotila. Vasen seinä on ulkoseinä, jossa ikkuna. Saunan ja pesuhuoneen väliseinä on kummaltakin puolen laatoitettu, muuten seinissä panelointi ja eristys. Hormissa katonrajassa on poistoilmaventtiili, samoin kph:ssa altaan yläpuolella (kumpikin saunottaessa kiinni). Palaminen/veto on ollut hyvä, joten korvausilma oven alta on riittänyt. Toimisikohan sähkökiukaalla ilman iv-muutoksia? Jos ei, mikä olisi "kevyin" ratkaisu?
Virallinen vastaus

Saunan ilmanvaihto

Ilmanvaihto toimii, koska sähkökiuas vaatii vähemmän korvausilmaa kuin puukiuas puiden palaessa.
Ilmanvaihdon toimivuuden olette käsittänyt väärin.
Lauteiden alla olevat venttiilit ovat korvausilma eli tulov...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Toimiikohan saunan ilmanvaihto, jos puukiuas muutetaan sähkökiukaaksi":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi