Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Taloyhtiön vastuu

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 12.7.2004 klo:18:27
Asumme 1982 valmistuneessa rivitalossa josta ostimme asunnon 1995. Laatoitetun kylpyhuoneen ja saunan välinen seinä oli oli saanut kosteutta minkä huomasimme 1997. Kun seinää purettiin huomattiin, että rakennusvaiheessa oli jätetty puukiilat maahan valun läpi ja sen päälle oli vaakaan pattinki, mistä väliseinää oli nostettu ylöspäin. Väliseinän alaosa purettiin n. 50cm korkeuteen maahan menevät reijät valettiin betonista umpeen sekä nostettiin valulla seinää noin 20cm ylöspäin mistä jatkettiin puulla vanhaan seinään. Nyt n.7 vuotta ko. tapauksesta sovittu, että taloyhtiössä mennään muutama kylpyhuone kerrallaan ja laitetaan kuntoon. Kuntoon laittaminen tarkoittaa lattiakaivon vaihtoa, väliseinien levyjen vaihtoa, saunan ja pesuhuoneen välisen seinän korvaamista kiviseinällä, vesiputkien tuontia pintaan pesukonepoistoputken uusintaa, vesieristyksen tekoa ja jos on ollut matto lattiassa ja seinissä (vesieristys) ne kuuluvat yhtiölle. Meillä on rakennusvaiheessa laatoitettu kylpyhuone toisin kuin muilla taloyhtiössä pitääkö meidän maksaa myös laatoitus? Eikö kylpyhuone pidä palauttaa entiseen tasoonsa remontin jälkeen vai loppuuko taloyhtiön vastuu aina kosteuseristykseen saakka? ??

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Vaikka kylpyhuone on laatoitettu rakennusvaiheessa, se on ilmeisesti kuitenkin laatoitettu ostajan tilaamana lisätyönä. Tasavertaisuuden vuoksi, jos vanha rakenne on ollut muovimatto, taloyhtiö laittaa sen kaikille. Kun joku haluaa parantaa asuntonsa arvoa asentamalla laatat, taloyhtiö sallii sen, mutta osakas maksaa itse kaikki. Taloyhtiö voisi jopa laskuttaa vanhan laatan poistamisesta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Taloyhtiön vastuu":