Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Saunan seinäpaneeliin selkätuet

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 10.8.2010 klo:13:25
Voiko jälkikäteen valmiiseen saunaan huoletta ruuvata selkää tukevat seinälaudat lauteiden yläpuolelle seinäpaneeliin kiinni? Onko vaarana esim. höyrysulkupaperin rikkoontuminen? Olisiko kyseisten lautojen mahdollinen myöhempi lisääminen pitänyt huomioida jo saunan rakennusvaiheessa? Pitääkö ruuvien olla koolausten kohdalla?Virallinen vastaus
Varmin tapa on asentaa laudat koolausten kohdalle. Tämä ei välttämättä onnistu. Laudat voi kiinnittää suoraan paneeliin. Käytä riittävästi lyhyitä ruuveja, jolloin ne eivät riko ilmaraon alla olevaa alumiinipaperia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Saunan seinäpaneeliin selkätuet":
Jäsenen antama (11.8.2010 klo:11:07) kommentti

Kyllä selkänojan laudat paneelissakin pysyvät mikäli et koolauksia löydä. Laske kiinnitysruuvin pituus järkevästi. Paneelin paksuus yleensä 14-15mm ja sen alla tuuletusrako ~22mm. Mielestäni riittää hyvin kun ruuvi menee vajaa sentin paneelin läpi. Laita selkänojan ja seinän väliin vielä pienet palat, jotka jättävät nojan ja seinän väliin pienen tuuletusraon.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Katon korjaus

Hei,Vaihdatimme katon kokonaisuudessaan. Remontti meni ihan puihin.katto on tehty salmiakiksi.Nyt tarkentaisin seuraavia väittämiä.Ennen kattotuolien kiinnitystä/vaihtoa...