Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Saunan lauteteitten värjäys

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 18.6.2004 klo:11:08
Haluaisimme saunaan tummat lauteet, kaupoista ja tikkurilan maalilinjlta kysyttäessä vastaus on ollut että lauteita ei voi värjätä. Pellavaöljyä ei saa sävyttää, laudesuojaa ei voi sävyttää ja vesiohenteista petsiä ei saa käyttää. Hyviä maavärejä löytyy pellvaöljyn sävyttämiseen. Mistä nämä kiellot johtuvat? Ovatko aineet alergisoivia, höyrystyviä, värjääviä? Jos laittaa maavärillä sävytetyn pellavaöljyn tai petsin, niin päällehän voi laittaa vielä laudesuojan, joten yllämainittuja ongelmia ei tapahdu. vai onko niin mahdoton homma kuin miltä muiden mielestä vaikuttaa?
Virallinen vastaus
On värityksiä tehty, mutta ohjeena sitä ei voi antaa, koska väreissä saattaa olla ominaisuuksia, jotka voivat ärsyttää ihoa. Välttämättä päälle vedettävä lisäsuoja ei tuota ongelmaa poista.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Saunan lauteteitten värjäys":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: