Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Raidasta lauteet?

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 12.10.2019 klo:10:31
Onko kukaan tehnyt raidasta, pihlajasta tai muusta vähän erikoisemmasta saunaan lauteita? Eihän ne varmaan yhtä kestäviä ole kuin tervaleppä ja kuusi, mutta tuskin niitä 5 vuodenvälein tarvii vaihtaa. Eli vääntyileekö/ halkeileeko/lahoaako/haiseeko(pahalle)? Ajattelin tehdä 20-30cmx6cm tuppeen sahatusta.Virallinen vastaus
Lauteita saunaan en ole kummastakaan tehnyt, mutta puuaineen tiheys raidalla on kolmanneksi suurin koivun ja pihlajan jälkeen ja se on helposti lahoavaa, mutta pehmeää, sitkeää ja kimmoista. Värikäs puuaine, joka erottuu edukseen, sillä pintapuu on vaalean kellanvalkoinen...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Raidasta lauteet?":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (13.10.2019 klo:14:22) kommentti

Vajaat 100 metriä talostani on 2 aikuista raitaa joista suuremman ympärysmitta rinnankorkeudelta on 130 cm. Sen kokoisesta saa jo reiluja lautoja. En ole koskaan nähnyt vastaavan kokoisia pihlajia, saattaa olla jossakin. Jos tekee lauteet tuppeen sahatusta niin pitää olla tosi suoraa puuta. 6 cm on turhan paksua, puolet riittää.

Jäsenen antama (14.10.2019 klo:23:15) kommentti

Joo kyllä paksujakin raitoja on. Mökillä niitä pitäs 3 kaataa ja on sen 20cm halkasijalla. Muutamia tehny polttopuuks mutta puu on omaan silmään senverran mukavan väristä että ajattelin sahata noi isommat lauteiksi.