Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pintamittaus näyttää kohonnutta kosteutta

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 21.6.2012 klo:7:38
Hei,

2005 valmistuneessa huoneistossamme tehtiin ostajaehdokkaan toimesta pintamittaus. Kylpyhuoneen seinästä löyty kohonnut kosteusarvo yhden 25*15 cm kokoisen laatan alueelta. Alue sijaitsee kylpyhuoneessa olevan lavuaarin alapuolelta, (noin 5 cm lattiasta ylöspäin). Lavuaarin vesiputket ja viemäriputki menevät suurinpiirtein samalla kohdalla seinässä lattiaan päin. Mistään muualta ei löytynyt kohonneita arvoja. Lavuaaria oli käytetty 24 h sisällä. Kuinka luotettavana mittausta voidaan pitää? Mietityttämään jäi tulosten luotettavuus, kun lavuaaria oli käytetty suunnilleen 10 h ennen mittausta.

Olisiko syytä ottaa seinästä koepala tms. vai olla pidempi aika käyttämättä koko kylpyhuonetta ja uusia mittaus? Tuntuu hieman raskaalta lähetä pormaamaan seinää noin uudeta huoneistosta. Huoneisto on alkuperäisessä kunnossa.
Virallinen vastaus
Laatan alla olevaan kosteuteen voi olla syynä kylmävesiputkeen kondensoituva kosteus. Vaihtoehtoisena syynä voi olla se, että altaan takareunasta pääsee kosteutta laatan taakse. Pidän mittausta luotettavana. laatta kannattaa poista ja selvittää, mitä alta löytyy. Altaan lähellä olevat saumat kannattaa tiivistää. Kun laatan alunen on kuivunut, kannattaa tehdä uusi mittaus, jotta näkee, onko vesieristeen alla kosteutta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Pintamittaus näyttää kohonnutta kosteutta":