Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pesuhuoneen vedeneristys

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 1.7.2015 klo:21:24
Hei!Ostimme avaimet käteen omakotitalon, alakerta muuttovalmiina, yläkerta varauksella. Ongelmana on pesuhuoneen vedeneristys. Laatoittaja on ilmoittanut vastaavalle mestarillemme vedeneristyksen olevan mitattavissa. Mestari on saapunut paikalle 30h myöhemmin jolloin pesuhuoneen ja saunan lattia on ollut jo laatoitettuna. Pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattia on samaa tilaa ja kodinhoitohuoneen lattiasta mestari on saanut otettua näytteen joka on alittanut käytetyn tuotteen minimiarvon. Kyseisen tuotteen minumiarvo on 0,4mm ja mittaustulos on 0,34. Mestari on ilmoittanut laatoittajalle että vedeneristys on liian ohut mutta laatoittaja on jatkanut töitä. Nyt huolenaiheenamme on että onko pesuhuoneen vedeneriste vaaditun mukainen. Lattia on täysin valmis ja on ehdotettu että irroitetaan laatta ja todetaan että vedeneristys on normien mukainen tai toinen vaihtoehto on talotoimittajan antama kirjallinen todistus ikuisesta takuusta vedeneristysten osalta. Onko kokemuksia kummastakaan vaihtoehdosta? Vai meneekö lattia kokonaan purkuun? Virallinen vastaus
Ko. vesieristystä ei pidä missään tapauksessa hyväksyä. 
On kaksi mahdollista tapaa ratkaista tilanne:
1. Lattia pur...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Pesuhuoneen vedeneristys":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (2.7.2015 klo:8:13) kommentti

Mistä tuo 0,5 mm tuli, jos tuotteen minimi on 0,4 mm.Jäsenen antama (2.7.2015 klo:9:54) kommentti

On niillä pojjiila tarkat mittarit ku sadasosamillilleen tuloksia ilmoittavat. Yksi paikallinen mittaus käsittääkseni kokolailla kuivasta tilasta? Taisi tulla kärpäsestä härkänen.