Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pesuhuoneen saumaus paikaten kahteen kertaan...

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 11.9.2007 klo:1:58
Hei! Olisin tiedustellut kuinka hyväksyttävää ja kestävää on korjata remontin yhteydessä epäonnistunutta lattia- ja seinälaatoituksen saumausta saumaamalla laatanraot uudelleen päälle kun ensimmäinen "vedos" on osittain epäonnistunut eli sinne on jäänyt rakoja. Työ on juuri valmistunut, mutta vaikuttaa, että paikattu sauma ei ole kovin jämäkästi alemmassa saumassa kiinni. Onko tällainen kestäävä ja vedenpitävä ja voiko työn hyväksyä? Laatoitustyössä on myös käytetty usean eri valmistajan/tuoteperheen tuotteita, tuleeko takuu/korvausvelvollisuuksissa ongelmia mikäli myöhemmin ilmenee esim. kosteusvaurioita tai muita ongelmia? Mikä olisi tällaisessa tapauksessa oikea takuuaika ja oikea menettely? Esteettisesti silmään käy myös sauma-aineen ja nurkkien tiivistesilikonin erivärisyys (toinen harmaa ja toinen valkoinen). Kiukaan alta on myös "unohtunut" vesieristys ja laatoitus eli kiukaan alla on raakabetoni. Eikö kiukaan alustakin kuuluisi laatoittaa? Onko laatoitustyö siis kelvoton vai hyväksyttävissä? Mitä voimme tehdä?Virallinen vastaus
Kun saumaus nyt jo rakoilee, paikkaus ei mielestäni tule kyseeseen. Saumat on avattava, ja saumattava uudelleen. Jos saumoja yrittää paikata, ne vuotavat vettä läpi, ja laattojen tausta kastuu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Pesuhuoneen saumaus paikaten kahteen kertaan...":