Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Peltikasetti kylpyhuoneen vesieritys

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 10.10.2019 klo:11:27
Hei!Saneerauskohteena on peltikasetti kylpyhuone, eli seinä ja katto pinnoitettua peltiä. Samalla seinä kaivo vaihdetaan lattiakaivoksi.Kysymys, pitääkö peltiseiniin porata reikiä ja nostaa levy irti koolauksella, mikäli seinät levytetään? Uusi vesieriste ja laatoitus suoritetaan uudelle levypinnalle. 

Mitä haittaa syntyy jos peltiseinälevyyn ei porata reikiä vaan esim. kaakeliluja levy kiinnitetään suoraan alla olevaan peltiseinään ilman koolausta? Laatoitusta ei tehdä suoraan peltiseinälle tässä tapauksessa.Terveisinpellit uusiksi
Virallinen vastaus
Ei ole muuta haittaa tuulettumattomuudesta kuin kaakelilujan ja peltiseinän väliin saattaa kerääntyä mahdollista kosteutta ja lämpötilan ollessa noin 25 C asteen molemmin puolin ja suhteellinen kosteus RH 95% tai sitä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Peltikasetti kylpyhuoneen vesieritys":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys

Kysytty: 15.10.2019 klo:13:10
Hei !

Olen keskustellut asiasta erään "ammattilaisen " kanssa ja keskustelussa mainittiin että märkälujalevy, esim kaakeliluja tässä tapauksessa,  voitaisiin kiinnittää peltiseinään suoraan kiinni liimaamalla. lisäksi levy kiinnitetään peltiseinän alla oleviin juoksuihin ruuvilla ja reiät vesieristetään.

Kysymys, onko käytössä mitään "liima-ainetta", joka pienentäisi mahdollisen mikrobikasvuton muodostumista pellin ja levyn väliseen liimapintaan?
Eli koolaus ja tuuletus puuttuisivat pellin ja seinän välistä(ei reikiä pellissä). 

Mikäli kylpyhuone on tehty tällä mainitulla liimaus tavalla, Niin miten mahdollinen mikrobikasvusto voitaisiin todeta, ennen kuin se alkaa aiheuttaa asukkaille mahdollisia oireita, (homekoira vai jokin muu indikaattori). Esim onko ajallisesti mitään määrettä, jolloin mahdollista mikrobikasvustoa alkaisi muodostua ja toteaminen mahdollista?

terveisin 
remonttiheppu
 
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi