Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pakkotyökö ?

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 10.10.2006 klo:1:05
Tällä palstalla on jatkuvasti epätietoisuutta kylpyhuone-.remontista. Jos talo on rakennettu 70-luvulla ja kylpyhuone kaakeloitu tai ositatin kaakeloitu vuonna 90. (esim. muovitapetin päälle. Onko tämän jälkeen, jos korjaa lattian, tosiaan korjattava myös samalla kertaa seinät tai päin vastoin. Eli aina kallis ja hermostuttava pitkä remontti ilman kylpy- ja pesukoneen käyttömahdollisuuksia. Tietysti vesieriste on laitettava vaurioituneelle alueelle rajapintaan, mutta esim. isot liikkeet ilmoittavat kaakeloivansa lattiatoiden yhteydessä seinän alareunan.

profiilikuva
Debate Käyttäjä on nainen
Tekniikka,kasvatustiede,terveys/ työturvallisuus
Kysymyksiä: 15 kplVirallinen vastaus
Ei kukaan määrää seiniä vesieristettäviksi, kun lattia korjataan. Yleensä siinä vaiheessa, kun vesieriste nostetaan määräyksien mukaan vähintään 10 cm seinälle, havaitaan seinästä puuttuva vesieriste. Siksi korjausta suunniteltaessa asiat pitää ottaa huomioon. Normaalisti tarkastetaan seinän vesieriste ennen korjausta. On yllätys alkaa tehdä korjausta siinä vaiheessa kun lattia on jo purettu. Jos vanha laatoitus on asennettu muovitapetin päälle, ammattilainen ottaa laatat ja maton pois. Tuo on nimittäin melkoinen riski rakenteille.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Pakkotyökö ?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: