Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Muutama kysymys kiintokalusteiden kiinnityksestä kaakelien läpi kivi- ja kipsilevyseinään

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 4.8.2016 klo:0:01
1) Kun laitan tulpan kiviseinään poraamaani reikään, onko tulppa saatava hakattua kokonaisuudessaan kaakelin läpi? Ts. onko oikeasti olemassa kaakelin halkeamisen vaara, jos tulpan pää jää kaakelin pinnan tasalle ja ruuvi kiristetään sen sisälle?

2) Kun kaakelien alla olevan kipsilevyn taakse on valmiiksi laitettu kiinnitystuki (lautaa / osb-levyä), paljonko suurempi kaakelin läpi poratun reiän pitäisi olla ruuvin halkaisijaa isompi, jotta ruuvi ei rasittaisi kaakelia?Virallinen vastaus

Kiinnitys kaakelin läpi

1. Aina on halkeamisen vaara, jos kiristetään liian kireälle ja kaakelin alla vähänkin " tyhjää".
2. millikin riittää, jos ruuvi tarkalleen keskellä reikää eli ruuvin kierteet eivät saa ottaa kaakeliin lohkeamisen eliminoimiseksi, samoin liian piukkaan kiristämisestä on laatan halkeamisvaara.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Muutama kysymys kiintokalusteiden kiinnityksestä kaakelien läpi kivi- ja kipsilevyseinään":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Parketti kiintokalusteiden alle

Onko suositeltavaa laittaa uivana asennettava parketti myös kiintokalusteiden ( vaatekaapit ) alle?...