Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Muovimatto pois ja laattaa tilalle.

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 25.2.2005 klo:0:51
Kun vanhan muovimaton repii seinistä (osa betonia, osa levyä) ja lattiasta (betonia), niin muovimaton liima ja ohut kerros muovimaton pohjaa jää paikoilleen. Täytyykö nämä poistaa ja jos täytyy, niin miksi? Poistaminen hyvin vaikeaa särkemättä seiniä. Luulisi vesieristyksen pysyvän vanhan liiman päällä. Olen myös ymmärtänyt, että tietynlaisen muovimaton voi jättää vesieristyksen alle. Mistä tietää, että voiko. Matto vuosimallia -82
Virallinen vastaus
Tuon ajan muovimattoa ei kannata jättää vesieristeen alle. Jos saat jostain selville maton valmistajan ja laadun, voit asiaa kysyä valmistajalta. Sama asia on maton pohjan ja liiman kanssa. Vesieristeen alla matto tai liima saattaa kutistua, eikä tuota riskiä pidä ottaa. Kuumailmapuhaltimella tuo irronnee parhaiten. Tiedän, että näiden rakenteiden kanssa otetaan riskejä, mutta kannattaa olla tekemättä huonoa työtä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Muovimatto pois ja laattaa tilalle.":