Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Mökkisaunan lattia

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 3.8.2008 klo:11:56

Miten korjaisin rossipohjaisen mökkisaunan (vain kesäkäytössä) eristämättömän pesuhuoneen lattian. Lattiapanelit ovat nurkista kostuneet ja tummuneet. Vedenpoisto on hoidettu muovikourulla. Riittääkö panelien uusinta ja huolellinen lakkaus? Miten alin hirsikerta suojataan kosteudelta?
Virallinen vastaus
Lattiapaneelien tummuminen nurkista ei vielä tarkoita sitä, että laudat pitäisi uusia. Tietenkin kysymys on kosmeettinen. Tärkeää on, että hirren ja lattialaudan välissä on myös rako. Se tuulettaa lautojen päät, ja pitää hirren terveenä. Jos seinän vieressä oleva lattiakannattaja on aivan seinässä kiinni, pura lattia, ja siirrä kannattaja viisi senttiä irti hirrestä. Siihen saat laudoitukseen syntymään tuuletusraon. Näin voit alimman hirsikerran suojata samalla tavalla kuin muunkin hirsikerran.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Mökkisaunan lattia":