Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Marmori

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 20.1.2012 klo:7:21
Hei, ummikkona menin ja pesin kylpyhuoneen marmori seinät happopohjaisella pesuaineella, kun en ollut tietoinen että näin ei saa tehdä, ja niinhän siinä kävi että pinta kärsi ja valumajäjlet ovat hirveät. Onko mitään mitä voisi tehdä kiillon edes osaksi palauttamiseksi ja valumien häivyttämiseksi. uusi kylpyhuone on pilalla ja minä epätoivoinen. Olisin erittäin kiitollinen kaikesta informaatiosta!!Virallinen vastaus
Olet varmaan jo huuhtonut pinnan hyvin ja pessyt sen uudelleen lievästi emäksisellä pesuaineella. Nyt ka...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Marmori":
Jäsenen antama (30.1.2012 klo:21:02) kommentti

HeiHapot syövyttävät marmoria ja kalkkikiveä.Sitruuna, etikka, punaviini, jne. - siksi marmori tai kalkkikivi ei ole erityisen hyvä keittiötason materiaaliksi.Onni onnettomuudessa on kuitenkin se, että marmori on aika pehmeää ja hiottavissa. 800 antaa jo aika kiiltävän pinnan, lisäkiiltoa saa hienommalla. 400 karkeudella saa hienon sileän puolikiiltävän pinnan (honed).Huonoa hommassa on se, että hyvän pinnan saamiseksi käytönnössä koko seinä on hiottava ensin mataksi ja kiillotettava aina hienompaa hiomalaikkaa käyttäen (riippuu toki lähtötilanteesta). Lattioiden oikaisuhionta aloitetaan yleensä 50 karkeudella ja tästä siirrytään hienompaan. Hiomatarvikkeet ovat yleensä timanttilaikkoja. En tunne seinien hiontaan tarkoitettuja laikkoja, mutta eiköhän näistäkin osata kertoa lattioita hiovien tahojen tai Tulikiven toimesta. Googlaa vaikka "marmorin hionta" tai "kivilattian hionta". Lisätietoa saa myös englanniksi Googlaamalla "lippage removal" tai "marble restoration".Jos vauriot ovat pieniä, voit ehkä selvitä vähemmällä vaivalla. Ottaisin kuitenkin ensiksi yhteyttä ammattilaiseen.

Jäsenen antama (31.1.2012 klo:0:24) kommentti

Googlasin vähän hiomatuotteita ja Cheetah Pads / Monkey Pads näyttää tulevan myös 125 mm & 200 mm halkaisijalla. Nämä voisivat toimia hiomakoneen kanssa seinän hiontaan. Hionnassa käytetään vettä, eli ilmakäyttöinen hiomakone olisi varmaan turvallisempi kuin sähkökäyttöinen. Itselläni ei näistä ole kokemusta.

www.cheetahpads.com

Jos myös lattia pitää hioa, niin tähän tarvitset lattianhoitokoneen. Mielellään lisäpainoilla varustetun.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Marmorilattia

Meille tulee hirsitaloon vesikiertoinen lattialämmitys ja olemme haaveilleet eteisaulan, keittiön ja olohuoneen pinnoittamisesta marmorilaatalla. Kuinka herkkä marmori on...