Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Löylyhuoneen laatoitus+lattialämmityksen asennus

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 1.8.2007 klo:0:10
Moi! Onko löylyhuoneen lattian uudelleenlaatoitus vanhojen päälle kuolleena syntynyt ajatus? Laattojen uusimisen lisäksi tarkoituksena on laittaa löylyhuoneeseen lattialämmitys vanhan laatan päälle (puuttuvalta osalta). Tietysti vanha laatoitus täytyy koputella tarkasti laatta laatalta ja poistaa irrallaan olevat laatat. Kosteusmittaukset on tehty ja sen mukaan kaikki asuntomme kosteat tilat olivat ”kuivia”. Näin ollen luotan siihen, että vuonna 2000 valmistuneen paritaloasuntomme kosteuseristykset/rakenteet ovat kunnossa. Syy, miksi en alkaisi poistamaan kaikkia vanhoja laattoja löylyhuoneesta on se, että suihkuhuoneen lattialämmitys (sähkö) on ulotettu oven alta noin 40-50 senttiä löylyhuoneen puolelle. Sen tähden nykyistä löylyhuoneen lattiapintaa ei voi poistaa vesieristykseen asti koko huoneen alueelta, jolloin voisi samalla uusia myös vesieristyksen.

jnu
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Normaali ohjeemme on, että vanha laatoitus poistetaan aina, vaikka se tuntuisi olevan hyvin kiinni. laatta voi irrota vielä kymmenen vuoden kuluttua, ja silloin tilanne on korjaamaton ilman koko lattian purkamista. Tuntuu näkemättä tilannetta turhalta lisätä lattialämmitystä löylyhuoneeseen, kun siellä jo on todennäköisesti siinä osassa, missä normaalisti kuljetaan. Jos teet lattialämmityksen, se sijoitetaan aina vesieristeen alapuolelle, joten joudut vanhan vesieristeen purkamaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Löylyhuoneen laatoitus+lattialämmityksen asennus":