Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Linjasaneerauksesta

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 29.11.2012 klo:9:13
Linjasaneerausesta
Eikö ne putket mene hormissa,
Viemäriputki omana
Käyttövedet omana kph ja Keittiöstä vain pätkä menee hormiin
Senkö takia pitää hajoittaa koko Kph. Hintakin vain 25000e
ONKO Nyky tekniikka mennytkin taakse päin.

Kysyn vaan?

J4898551919 Käyttäjä on mies
TUUSULA, 
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Vanhoissa kerrostaloissa viemärit ja vesijohdot on asennettu niin, että niiden ympärille on muurattu hormi. Samoja reittejä ei normaalisti pys...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Linjasaneerauksesta":
Jäsenen antama (29.11.2012 klo:19:31) kommentti

Jos kysyjän kohde on vanhemmassa kerrostalossa, putkitukset on tyypillisesti toteutettu talon pystysuuntaan vertikaaleissa putkitunneleissa ( rivitalossa vastaavasti vaakasuunnassa huoneistosta toiseen ) tai jos puhutaan esimerkiksi ARA-rahoitteisista kohteista, saattaa olla niin, että vesipattereiden putket on vedetty ilman kotelointia talon pystysuuntaan kaikkein edullisimmalla tavalla.Rakennusvaiheessa rakennuttajalla on ollut mielessä se kaikkein edullisin rakennustapa, eikä niinkään helppous joskus vuosikymmenien päästä tulevan linjasaneerauksen kustannuskysymyksissä. Niinpä aika tyypillisesti talojen putkitunneleita per asunto saattaa olla 3 - 4 kappaletta ja jos oikein huono flaksi on käynyt, kylppärin putket menee jopa kolmeen eri linjaan. (1. lattiakaivot + allasviemäröinti, 2.lämmitys ja 3. käyttövesi )Linjasaneerauksen kustannusta saattaa nostaa merkittävästi vielä se jos yhtiön osakkaat haluavat huoneistokohtaiset vesimittarit, mikä on tullut trendiksi uudisrakennuksissa.

Jäsenen antama (29.11.2012 klo:23:58) kommentti

"Linjasaneerauksen kustannusta saattaa nostaa merkittävästi vielä se jos yhtiön osakkaat haluavat huoneistokohtaiset vesimittarit, mikä on tullut trendiksi uudisrakennuksissa."Tuohan nyt ei ole mikään merkittävä kustannuserä. Aika edullinen itse asiassa.Se linjasaneeraus kokonaisuutena, - aina suunnitelmista toteutettuun lopputulokseen ratkaisee hintatason. Muuttuvia tekijöitä on todella paljon, joista yhtiökokous päättää / valitsee haluamansa.Kysymys on aseteltu ymmärtämättä, että saneeraus vaatii paljon muutakin, kuin esimerkiksi käydä lähikaupasta ostamassa uutta maitoa entisen hapantuneen tilalle.

Jäsenen antama (30.11.2012 klo:7:17) kommentti

Linjasaneerauksen yhteydessä saatetaan uusia myös sähköt, mikä levittää remonttia vielä lisää. Kylppäriin laitetaan lisäksi usein myös lattialämmitys. Lämmityksen osalta vaihdetaan patterien termostaatit ja alaventtiilit. Eli kaikenkaikkiaan asukkaiden on syytä lähteä tavaroineen evakkoon pariksi kolmeksi kuukaudeksi.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Rivitalon käyttövesijohtoremontin hinta?

Viiden huoneiston rivitaloon tulossa linjasaneeraus, jyvitettäviä neliöitä on yhteensä 1100. Asunnot ovat isoja ja vesipisteitä on noin 10-1...