Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lattiankaato saunassa

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 13.3.2009 klo:5:01

Tere! semmosta kysyisin että ostettiin juuri asunto kerrostalo kolmio johon edellinen omistaja oli rakentanut saunan! oli siis hakenut rakennusluvat ja kaikki...sauna/kylpyhuone tehty täysin uusiksi 2007...mutta muuttoa tehdessä vanhempani oli huomannut saunaa pestessä että lattialle jää vettä. eli saunassa ei ole kaivoa mutta kaato on tehty kylpyhuoneeseen silti lattialle jää jonkun verran vettä. lattiassa on lämmitys+ asuntoon tehtiin lopputarkastus ja kaupunkin rakennus tarkastaja oli hyväksynyt saunan/kylpyhuoneen! saatiin kaikki todistukset putkista,sähköstä,kosteudesta ja rakennus pöytäkirjat! mutta meitä epäilyttää onko saunan kaato ihan sääntöjen mukainen....ollaan saunottu ja olen varmuuden vuoksi vetänyt lastalla vielä lattian! elikkä pitääkö meidän nyt sitten valittaa myyjälle lattiasta kun hän on vielä vastuussa! vai voidaako huokasta helpotuksesta että kaikki on reilassa! pelätään vaan jos joskus myymme asunnon ja seuraava ostaja rupee marisee lattiasta!!! minua ei haittaa jos joudun lastalla huitoa mutta en halua maksaa myyjän mokaa jos lattia ei ole oikein tehty. mietin myös jotain merkintää papereihin tarkastajalta että lattia on hyväksytty semmosenaan!! kiitos vastauksista! :)
Virallinen vastaus
Ostajalla on ennakkotarkastusvelvollisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että saunan ja pesuhuoneen lattialle pitää pä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Lattiankaato saunassa":
Jäsenen antama (13.3.2009 klo:9:15) kommentti

Lattian minimikallistus on 1cm/m.

Jäsenen antama (13.3.2009 klo:9:37) kommentti

SRakMK C2:


7.3 Lattian kaltevuus ja läpiviennit


7.3.1


Lattian kaltevuuden on oltava sellainen, että vesi valuu esteettä


lattiakaivoon. Vedeneristyksen ja lattiakaivon liitoksen on oltava


niin tiivis, että vesi ei pääse vedeneristyksen alapuolisiin rakenteisiin


vaikka vedenpinta kaivossa nousisi liitoksen yläpuolelle.


 


PS! Edellä oleva on määräys, jota tulee noudattaa, mutta 1:100 on siis vain ohje, jota ei tarvitse noudattaa.


Jäsenen antama (13.3.2009 klo:10:42) kommentti

Selvennöksenä tähän ja muihinkin kattiankallistus keskuteluihin. C2 on voimassa oleva määräys märkätilojen rakenteellisiin asioihin, mutta siellä ei ole esitetty yhtään nunmero arvoa asiasta. Kaikki muut lähteet missä on numero arvoja ovat joko ohjeita tai suosituksia, siis eivät mitään sitovia.Mutta tästä päästäänkin mielenkiintoiseen tilanteeseen, voidaan keskustella samasta asiasta täysin eri numeroilla ja kumpikin keskustelija on omalla tavallaan oikeassa, riippuu ihan siitä mitä paperia lukee.

Jäsenen antama (13.3.2009 klo:11:01) kommentti

C2 7.3.1.2 ohjeessa on numero 1:100. Lähteenä nuo rakentamismääräykset ovat kova sana. Kannattaa noudattaa.

Jäsenen antama (13.3.2009 klo:11:09) kommentti

Numeroilla ei ole (siis ei ole) mitään merkitystä eli niitä ei tarvitse noudattaa, kunhan täyttää määräykset. Numerot ovat vain amatöörejä varten.

Jäsenen antama (13.3.2009 klo:11:14) kommentti

Ohjetta ei tarvitse noudattaa, jos asia hoidetaan muulla tavoin. Määräystä on noudatettava.

Jäsenen antama (13.3.2009 klo:14:01) kommentti

On kaupunkeja, joissa rakennustarkastaja edellyttää, että noita ohjeita noudatetaan. Kannattaa ottaa selvää, ettei tule yllätyksenä, esim. Espoossa. Hullumpiakin ohjeita ja niiden tulkintoja pitää noudattaa.

Jäsenen antama (13.3.2009 klo:14:28) kommentti

Rakennustarkastajat tuntevat ja osaavat määräykset, että ei ne sen " Hullumpia" ole eli tehdään määräysten mukaan, niin läpi menee ilman numeroitakin tai paikkakuntia. Rakennustarkastajatkin ovat ihmisiä ja siksi noudattavat lakeja aivan tavallisella järjenkäytöllä.


Jäsenen antama (14.3.2009 klo:0:11) kommentti

Rakennustarkastajat eivät mittaile kaatoja, ei ainakaan meillä. ( Puhun monikossa, kun on muuttanut enemmän, kuin yksi on 1. Kuuluko se mittaus toimenkuvaan. Vai vastaavan aluetta. Tästä projektista on jo kulunut tovi, onko määräykset muuttunet nyt nykypäivänä. Vastaa ken projekti on nyt meneillään. Tietää tämän ajan hengen.

Jäsenen antama (14.3.2009 klo:8:59) kommentti

Montalla ja Halpakorjauksella on kummallinen asenne rakentamismääräyksissä annettujen ohjeiden suhteen. Ei niitä huvikseen ole laadittu.

Jäsenen antama (14.3.2009 klo:9:40) kommentti

No.... sehän kertoo asenteen hyvään rakennustapaan... sekä rakentamiseen...

Jäsenen antama (14.3.2009 klo:17:44) kommentti

"Montalla ja Halpakorjauksella on kummallinen asenne rakentamismääräyksissä annettujen ohjeiden suhteen. Ei niitä huvikseen ole laadittu. "


"No.... sehän kertoo asenteen hyvään rakennustapaan... sekä rakentamiseen..."


Niinhän se on kummallinen.


Toivottavasti tohtorit ja muut piirimestarit vastaisuudessa opiskelevat edes alkeellisen luetun ymmärtämisen. Siis kun ymmärtää ja noudattaa määräyksiä, niin silloin ohjeet ovat täysin tarpeettomat.


Ja vielä taotaan sama raudasta: Ohjeet ovat vain esimerkkejä määräyksistä niille, jotka eivät tajua täysin luettua muutoin kuin vähintään rautalankana. Kun noudattaa määräyksiä ja tekee vielä paremmin, niin silloin tuppaa hyvää tulemaan.


Jäsenen antama (14.3.2009 klo:17:58) kommentti

Niin...Monta ei ymmärrä edes kirjoitettua tekstiä...

Jäsenen antama (14.3.2009 klo:18:25) kommentti

mutta ymmärtää lukemansa. Se usein riittää.

Jäsenen antama (14.3.2009 klo:18:39) kommentti

Mä luulen, että Monta on ehkä kuitenkin saattanut ymmärtää yskän ja ehkä sittenkin jekuttaa meitä luulemaan, että hän ei sittenkään ehkä ymmärrä asian todellista laitaa vaan yrittää vakuuttaa, että näin on jos siltä näyttää.

Jäsenen antama (15.3.2009 klo:0:44) kommentti

Trolleja löytyy.

Mutta kysyjälle: Kallistuksen tulee olla min. 1:100, ja kaivon ympärillä n. 50 cm säteellä 1:50. Lammikoitumista ei saa esiintyä. (tarkoittaa käytännössä- ei polvanteita ko. alueella)

Jäsenen antama (15.3.2009 klo:17:34) kommentti

On aika paha saada yhdellä yhteisellä lattiakaivolla riittävät kallistukset joka nurkaan. Tai sitten johonkin kohtaan tulee turhan jyrkkä (märkänä liukas) kallistus. Itse laitoin 3 lattiakaivoa. Saunaan, suihkun alle ja lavuaarin alle, niin joka paikassa on hyvät kallistukset. Suihkun alla lisäksi himmeäpintainen märkänäkin pitävä laatta.Tietysti nyt on sitten vesivahingoille alttiita lattiakaivon liitoksiakin 3-kertainen määrä...

Jäsenen antama (2.4.2009 klo:8:41) kommentti

Jos lattian alkuperäinen vedeneristys on tehty kunnolla, kannatta tehdä uusi laatoitus päälle. (Oletan, että lattia on laatoitettu).

Jäsenen antama (2.4.2009 klo:12:42) kommentti

Minä kyllä inttäisin vielä myyjänä vastaan. se lattian minimikallistus on 1:100, mutta on myös olemassa toleranssi pintojen tasaisuuspoikkeamille ja se on + - 3 mm 2 metrin matkalla. On varsin todennäköistä,että lammikko jää.

Jäsenen antama (2.4.2009 klo:16:52) kommentti

EI laattaa laatan päälle. Sillä toimenpiteellä kaatoja ei saa korjattua. Alusta täytyisi saattaa asianmukaiseen kuntoon (kallistukset ja suoralinjaisuus). Tällaista korjaustoimenpidettä ei pitäisi (eikä saisi) tehdä vanhan vedenseristeen päälle, eikä tässä tapauksessa myöskään kallistuksia vanhan laatan päälle.

Kertomillasi tiedoilla, korjaustoimenpiteen rajaaminen vain saunan lattiaan, ei ole hyvää rakennustapaa noudattava työsuoritus.

Ts. ongelmaa korjattaessa aiheutetaan toinen ongelma.

Malttia ja rauhallisuutta neuvotteluihin.

Jäsenen antama (2.4.2009 klo:19:52) kommentti

Mä en tajunnut sanoa, että tietysti ne kaadot korjataan ensin. Näitä remontteja on joutunut viimeaikoina tekemään ja jotkut viisaat sanovat, että näin on parempi kuin että lähdettäisiin piikaamaan vanhat laatat pois ja särkemään vedeneristys. Uuden vedeneristyksen liittäminen luotettavasti vanhaan on tarkkaa hommaa.

Jäsenen antama (2.4.2009 klo:22:27) kommentti

Laatta laatan päälle ei ole ollut eikä ole hyvä(ksyttävä) rakennustapa. Korjaus on suoritettava aina vastuuntuntoisesti ja vesieristys tehdään sen mukaan, että se vastaa uutta hyvä(ksyttävää) rakennustapaa.Jos joku korjaa huonosti, niin se ei edellytä sitä, että kaikki korjaavat huonosti. Ne eivät ole viisaita, jotka kehottavat huonoon työhön.

Jäsenen antama (3.4.2009 klo:10:36) kommentti

Edellä on esitetty korjausvaihtoehto, jossa laatat irrotetaan, kaato korjataan kiinnityslaastilla ja sitten uudet laatat. Miten se rakennusfysiologisesti eroaa ratkaisusta, jossa vanhat laatat jätetään paikalleen, kaato korjataan kiinnityslaastilla ja uudet laatat päälle. Monta voisi tämän selittää mulle, että pääsisin takaisin viisasten kirjoihin.

Jäsenen antama (3.4.2009 klo:10:52) kommentti

Jaa että 5 litraa vettä pysyy siinä kuopassa huoneistosaunan kokoisella lattialla? Se on paljon se. Vai onko se tavallista väljempi löylyhuone?

Ykköshyvä on tietenkin poistaa vanha laatoitus ja vesieristeiden roippeet, tehdä asialliset kaadot, vedeneriste jne. Siis lattioista, mutta kylpyhuoneen seiniltä myös. Lattian ja seinän rajatkin on saatava tiiviiksi. Voi voi.

Kakkosena houkutus on suuri Pm:n ratkaisuun. Löylyhuoneen lattia pysynee saunomisen aikana ja muutenkin kokolailla kuivana, jos sinne ei kylpyhuoneen lattialta vettä valu. Ei kai sentään?

Kuivaaminen lastalla tarvittaessa on yhtä hyvä vaihtoehto edellisen kanssa, mahdollisuudesta hinnanalennukseen en uskalla sanoa mitään.

Mahdollisuuden poistaa laatat vedeneristystä rikkomatta voit unohtaa.

Omaan harkintaasi se viimekädessä jää.

Jäsenen antama (3.4.2009 klo:12:20) kommentti

Ajattelin yhtä ratkaisua, että irroitetaan irtonaiset laatat ja laatoitetaan uudet niin kaato on oikein. Kyllä saunassa ilmeisesti riittää huonekorkeutta näinkin toimien.

Jäsenen antama (3.4.2009 klo:12:41) kommentti

Pm hyvä! En selittele enkä muutoin ota kantaa kuin luepa omaa tekstiäsi, josta lainaus nyt tähän: ".... jotkut viisaat sanovat, että näin on parempi....".

Että näin on parempi tällä kertaa.

Jäsenen antama (4.4.2009 klo:0:41) kommentti

Hyvä Pm ! Kyllä se asia on niin, ettei kaatoja korjata vanhan laatan päälle. Siellähän on se vedeneriste alla, mitä ei saa jättää, kun uuden pinnan päälle täytyy tehdä uusi vedeneriste ennen laatoitusta.

Eli : Vedeneriste + kallistusvalu + vedeneriste + laatoitus = VÄÄRÄ RAKENNUSTAPA.

Ja laatoitus tulee tehdä suoraan vedeneristeen päälle!

Kysyjälle pieni vinkki/pähkinä : Jos kaadot on tehty noin ammattitaidolla, niin onkohan vedeneristeetkin tehty yhtä taitavasti ? Itse en pinnoita(-tuta) yhtään pintaa tarkistamatta ensin alustaa, sekä vallitsevia olosuhteita (pitää kuulua, ja kuuluu jokaisen ammattilaisen toimenkuvaan).

Hyvän jos haluat, riskejä minimoiden, varaudu siihen "rankemman kautta"- toteutukseen. Itse tekisin näin -omalla kohdallani.

Jäsenen antama (4.4.2009 klo:9:58) kommentti

"Hyvä Pm ! Kyllä se asia on niin, ettei kaatoja korjata vanhan laatan päälle. Siellähän on se vedeneriste alla, mitä ei saa jättää, kun uuden pinnan päälle täytyy tehdä uusi vedeneriste ennen laatoitusta.

Eli : Vedeneriste + kallistusvalu + vedeneriste + laatoitus = VÄÄRÄ RAKENNUSTAPA."Tuskinpa PM siihen toista eristyskerrosta on ollut asentamassa.

Jäsenen antama (4.4.2009 klo:11:15) kommentti

Kirjoitin myös aiemmin: Laatoitus tulee tehdä suoraan vedeneristeen päälle.

Jos vanha eriste jätetään sinne pohjalle, ja pintaa korotetaan, lopputuloksesta tulee "kaukalo", jossa vesi seisoo edelleen, -katseilta suojassa, -pois silmistä- pois mielestä-periaatteena.

Laattojen saumathan eivät pidä vettä.

Eli näin tehtynä itse ongelmaa ei ole korjattu, vaan piilotettu.

Jäsenen antama (4.4.2009 klo:11:18) kommentti

"1 otetaan varovasti laatat pois rikkomatta vesieristettä ja pelkällä kiinitys laastilla korjata kaato."Käytännössä täysin mahdoton toteuttaa."2 koko lattia petoniin asti auki ja osa laatoista kylpyhuoneen puolelta ja koko lattia uusiksi."Kun sitten tehdään vesieriste uusiksi niin irroitettujen laattojen ja laattojen joita ei irroteta välinen sauma jää mielestäni aika riskirakenteeksi. Eli jos lähdetään laattoja irroittelemaan on koko lattia (sauna ja pesuh.) tehtävä uusiksi."3 tekee vanhojen laattojen päälle ( jota itse en tule hyväksyy)"Jos ruvetaan korjailemaan niin paras vaihtoehto (muttei hyvä). Eihän siihen laattojen päälle enää uutta vesieristettä laiteta."4 antaa lattian olla se mikä on ja hinnaalennus korvaus ja myyjä pois vastuusta."Ehdottomasti paras vaihtoehto, kun kyse saunasta eikä esim. suihkunurkkauksesta. Niin että varmaan näinkin pärjäätte.

Jäsenen antama (4.4.2009 klo:11:57) kommentti

"Ehdottomasti paras vaihtoehto, kun kyse saunasta eikä esim. suihkunurkkauksesta. Niin että varmaan näinkin pärjäätte."Niinhän se on, että siitä hinnanalennuskorvauksesta aina nyppästään se palkka joka kerta vesisiirrosta viemäriin.Entäs sitten, kun se/ne korvausrahat loppuu sitten aikanaan (uskon niin). Haetaanko taas uusia korvauksia vaikkapa tältä nykyomistajalta? Mitähän se sitten sanoo se nykyomistaja entisenä omistajana ja saattaapa olla vielä suuremmatkin vaateet muista vaurioista?

Jäsenen antama (4.4.2009 klo:12:00) kommentti

Kaatojen korjauksessa on hyvä käyttää 3000 ja saneerauslaastin sekoitusta. Hyvä työstää. Ja mitä vedeneristyskerroksen paikkaan tulee niin vanhoissa kylpyhuoneissa piki saattaa olla monen sentin syvyydessä. Hyvin ovat toimineet.

Jäsenen antama (4.4.2009 klo:20:45) kommentti

Yksi asia on varma. Omilla työmaillani laattaa laatan päälle ajatusmallin mukainen työsuoritus menisi purkuun, ja uusiksi, välittömästi - ilman mitään neuvotteluja.

Ja tämä tarina on tosi !

Jäsenen antama (6.4.2009 klo:0:50) kommentti

Asia on ratkaistu! myyjä maksaa korjaus kustannuksen verran hinnanalennusta..elikkä laatta laatan päälle korjaus menetelmä..tavarantarkastajan mukaan lattia ei ollut säännösten mukainen, mutta sanoi että laatta laatan päälle korjaus menetelmä on sallittua! jätämme lattian rauhaan ja vapautan myyjän vastuusta hinnanalennusta vastaan! itse korjautan lattian sitten ajan kanssa ennen kuin myyn asuntoa. kiitos vastauksista ja hyvää kevättä.

Jäsenen antama (6.4.2009 klo:10:07) kommentti

Asia on ratkaistu: Onneksi olkoon, että pääsitte sopuratkaisuun, näitä kyllä piisaa, fiilispohjalta tehtyjä lattiavaluja,Tuo laattaa laatan päälle ei ole kyllä paras ratkaisu, halvempi tietysti kuin ottaisi ne laatat pois, laattojen poisto onnistuu kyllä vesieristystä rikkomatta, riippuu tietenkin siitä miten hyvin vesieristys on tehty, jos betoniliimaa ei ole hiottu pois, niin vaarana on että se vesieristys lähtee irti laattojen mukana. Liittymä kylpyhuoneen laatoitukseen on se ongelma, vaikka siihen ei tule kuin laatan ja kiinnitys liiman korkoero, niin avojalkaan se tuntuu melko ikävältä. Kun nyt, tai joskus kun se kaatovirhe korjataan, niin suosittelen 1:50 kaatoa, ainakin sinne lauteiden alle, Adultan kurssilla oli ainakin tällaiset piirustukset ja ohjeet, taisivat olla VTT: rakennustekiikasta. Suosittelen siitä huolimatta veden pois melaamista lattialta, pelkkä pintajännitys jättää lattialle aikamoisen vesikerroksen


Jäsenen antama (6.4.2009 klo:11:31) kommentti

"laattojen poisto onnistuu kyllä vesieristystä rikkomatta, riippuu tietenkin siitä miten hyvin vesieristys on tehty, jos betoniliimaa ei ole hiottu pois, niin vaarana on että se vesieristys lähtee irti laattojen mukana"Meinaatko, että laattalaasti olisi niin heikosti kiinni vesieristyksessä, että vesieristys säilyisi ehjänä. Enpä ihan usko. Varmasti joutuu uuden vedeneristyksen tekemään.

Jäsenen antama (6.4.2009 klo:12:09) kommentti

Lisäys vielä: kun itse lähen korjaamaan niin se tehdään koko kylpyhuone/saunanlattia uusiksi...ei mitään poppakonsteja! :)

Jäsenen antama (6.4.2009 klo:12:20) kommentti

Ei se tietenkään aina onnistu, ei tämä mikään yleisohje ole. Vaatii tarkkuutta ja hyvät välineet. Olen korjannut 3:ssa paikassa lattiakaivon vierestä sellaisen noin 0,7m2 neliön alueella olevan kaatovirheen. Laatat oli melko pieniä, saumat otin auki varovasti, ei ihan pohjaan saakka, laatat irtosi ihan helposti, suurin osa laastista jäi kiinni vesieristykseen, irroitustyökaluna oli n. 50 mm leveä tukeva teräslasta, jonka nurkat oli pyöristetty, tällä työkalulla naputtelin laatat irti liimapinnan ja laatan rajasta, saumojen avaukseen käytin Feinin tähän tarkoitukseen tehtyä teollisuustimanttiraspia. Sauman avaus vaatii suurta tarkkuutta, käytin siinä apuna tukiohjainta, joka estää terän painumisen liian syvään. Ensimmäiset laatat irtosi kun ne naputteli rikki sen verran, että sai ne kolosta pois. Se on sataprosenttisen varmaa, että jos korjaukeseen ryhtyy se alkuperäisen virheen tekijä , niin virhe vaan pahenee.


Jäsenen antama (6.4.2009 klo:13:06) kommentti

Eli siis onnistuu, kun ei yritä ottaa kaikkea laastia irti (onko

se sitten hyvä niin?). En ihan heti lähtis tolla konstilla koko lattiaa uusimaan. Toki pienen alueen varmaan saa/jaksaa, muttaa kun (niin kuin) sanoit, että kaatojen korjauksen uusien laattojen ja vanhojen laatojen liittymä kohtaan jää pykälä. Ja siinähän ei myöskään itse ongelmaa tule korjattua,(niin kuin vaihtoehtoja sanoi laattaa laatan päälle tavassa) kun kaatojen korjaus tehdään vesieristeen päälle se ongelma vain saadaan pois näkyvistä.

Jäsenen antama (6.4.2009 klo:20:18) kommentti

ei ei ei....pahoittelen väärinkäsitystä :) siis minä ostaja otan selvää miten ja kuinka paljon lattian korjaus maksaisi...ja saan myyjältä hinnanalennuksen sen mukaan ( mikäli suostuu maksamaan ) :( itse korjaan sitten joskus lattian putkiremontin yhteydessä tai kun lähden asuntoa myymään. korjaus siis tehdään koko kylpyhuone purkuun ja kaikki pinnat uusiksi lattiasta seinään. :) Piste! kyselen nyt siis ammattilaisilta eri vaihtoehtoja ja tähän mennessä on tullut vastaus että lattian saa korjattua vain purkamalla koko kylpyhuone/saunan lattian seinästä lattiaan...nähtäväksi jää maksaako myyjä vai vedänkö käräjille! :(

Jäsenen antama (7.4.2009 klo:10:01) kommentti

Lattian kuivaaminen lastalla versus käräjille meno? Kysy,vastaamme-palstalla olevassa vastauksessa taitaa olla kokemusta takana.

Jäsenen antama (7.4.2009 klo:10:05) kommentti

"ei ei ei.. pahoittelen väärinkäsitystä" Vai että käräjille!!. Ennenkuin sinne lähdette, olisi varmaan syytä vähän perehtyä näihin asioihin vähän paremmin. Esim. lukaista Suomen omakotilehden 2/2009 artikkeli lakimiesneuvontaa: Siinä on lyhyt tiivistelmä KKO,n ennakkoratkaisusta vuodelta 2008:52. En ole ks, tapaukseen paremmin perehtynyt, mutta tapauksen luvut ovat likimain seuraavat. Ostajan vaatimukset yli 90 000 tuhatta euroa, myyjän sovintotarjous10 000 euroa,myyjä määrättiin korvaamaan ostajalle reilut 5 000 euroa ja ostaja korvaamaan myyjän oikeudenkäyntikulut 43 000 tuhannella eurolla, siihen tulee tietenkin päälle ostajan omat kulut, niistä artikkeli ei kerro.


Jäsenen antama (7.4.2009 klo:10:28) kommentti

Juu kannattaa miettiä sitä käräjille menoo sitten kun myyjä ei mitään maksa ettei käy huonosti.

Jäsenen antama (7.4.2009 klo:10:44) kommentti

perkele...kaikki rahat pois ;) eiköhän päästä yhteis sopuun :) hinnanalennus perustuu nyt tässä tapauksessa korjauskuluihin+isännöitsijän hyväksyntään että korjaus voidaan toteuttaa ja tarkastajan käynnistä puolet...näin sanoi asianajaja! ja lakijutuista olen ollut yhteydessä 2 varatuomariin ja 2 asianajajaan ottanut koko ajan selvää omasta vastuusta ja ratkaisua tähän riitaan :P tähän asti mennyt hyvin....mutta silti KÄRÄJILLE VAAN KAIKKI SAATNA RAHAT POIS! ;)

Jäsenen antama (7.4.2009 klo:11:33) kommentti

"P:le...kaikki rahat pois" Ymmärrän hyvin tuohtumuksen työvirheestä. Minä kerroin 3 tapausta jossa olin mukana ja korjaustavan. Vanhin tapaus oli v -98, siinäkin teettäjä keskusteli niin isoilla kirjaimilla, ettei niitä voinut tarkastuspapereihin laittaa,yksi väite oli, että lattiavalun tehnyt mies oli humalassa ja väsähtänyt kesken valutyön siihen montun kohtaan. Myöhemmät tapaukset oli vuosilta 2000 ja2002. Kaikissa niissä korjaukset tehtiin sopuisasti, eikä mitään jälkireklamaatioita tullut. Yritys jossa työskentelin teki tosi paljon 100%.n hyviä kylpyhuoneremontteja, näissä 3:ssa tapauksessa ns. omavalvonta petti. Jokaisessa oli eri tekijä, olivat ihan hyviä laattamiehiä, seinien oikaisu oli ensiluokkaista, mutta kun tuli lattiavalutyö, niin ei osanneet tehdä ison kylpyhuoneen lattiavalun kaatoja oikein.Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lattiakaadot/kopolaatat

Kyseessä v.2005 valmistunut kerrostalo, jossa huomattiin muuttovaiheessa eräässä saunassa lattiankaato nollassa ja osaksi ulkoseinäänkinpäin. Hommakorjattiin pikaisesti,...

Maalatun betonilattian laatoitus ja viemäröinti mökillä

Miten tulisi toimia kun minulla on mökillä saunassa maalattu betonilattia ja haluaisin laatoittaa sen.Saunassa on myös lattiakaivo (viemäri) ulos lattian betonin sisällä...

sauna tuloilma

jos siirtyy poisto ilman vaihdosta koneelliseen ilmanvaihtoon (lto) voiko saunassa olla silti tulo- ilma pihalta??pystyykö suunnitelija tekeen säädöt sen mukaan??tällä he...

saunapallon ja lattiakaivon poistoputken min.syvyys

moi!teemme rantasaunaa ja siihen tulee reunavahvistettu maanvarainen laatta.laatikko on laudoitettu ja nyt rupeamme laittamaan lattiakaivoa paikalleen.kuinka syvältä putk...

Pihasaunan ilmanvaihto

Hyviä ehdotuksia n. 9m3 3" hirsikehikkoisen 1920-luvulla rakennetun pihasaunan tulo- ja poistoilmanvaihdon parantamiseksi tekeillä olevan saunaremontin yhteydessä. Tällä...

Kerrostalosaunan kiuas/valot yhdistelmä

HeiOnko lakien ja säännösten mukaan mahdollista, että kerrostalon yhteisessä saunassa viimeisellä saunavuorolla saunanvalot sammuvat samalla kun kiuas sammuu.Tilanne on a...

saunan ja pesutilan kuivattaminen kylpemisen jälkeen

Miten kannattaisi kuivattaa sauna ja kylpyhuone kylpemisen jälkeen? Saunassa ja kylpyhuoneessa on painovoimaiset poistot (kanava katon läpi ulos) ja saunassa puukiuas. Sa...

Halkeamat vanhan saunan betonilattiassa

Meillä on piharakennuksessa 60 v. vanha maalaissauna, jossa on valettu betonilattia. Saunassa ei ole ylläpitolämmitystä, vaan se lämmitetään aina tarpeen mukaan. Saunassa...

Pitääkö saunassa olla joku lämmitys (lattialämmitys tai patteri)

Omakotitalossa jota harkitsemme ostavamme, ei ole saunassa mitään lämmitystä (ei lattialämmitystä tai patteria). Siellä on ainostaan pu...

Savunhajua ilmassa

Kiitos vastauksesta. Onko siitä mitään haittaa asunnolle, että pitää liesituulettimen kiinni aina sen aikaa kun saunoo? Ikkunoita saunassa o...

Sähköinen lattialämmitys saunassa ilman termostaattia

Ostamassamme paritalossamme (2010) tuntuu olevan sähköinen lattialämmitys saunassa aina päällä eikä siihen ole termostaattia. Saunassa...

alumiinipellin kiinnitys ruuvien väli.

Suojapellin ruuvien kiinnitysväli saunassa....

Raitisilma-aukko

Kyseessä on hirsimökki. Saunassa on Schiedel Rondo hormi,joka menee saunan katon ja edelleen saunan yläpuolella olevan makuuparven läpikatolle. Hormi ei ole saunassa kiin...

Pihasaunan etäisyys päärakennuksesta

Mikä on paloturvallisuusvaatimus pihasaunan etäisyys päärakennuksesta?Saunassa on puulla lämmitettävä kiuas....

laatan maalaus

Pystyiskö saunassa kiukaan takana olevan laatoitetun seinän maalaamaan jollakin maalilla joka pysyis laatassa ja sietäis kuumuutta?...

Korvausilma välikatolta

Onko korvausilman otosta välikatosta jotain haittoja ja riittääkö kiukaan imemä ilma poistoksi saunassa? Talo rakennettu -86, aumakatto, saunan korvausilma otetaan vä...

Vesieristyksen raja

Pesuhuoneen seinä- sekä lattialaatoitus haluttaisiin uusia. Pesuhuoneessa ja saunassa on yhtenäinen klinkkerilattia. Saunassa olevaan lattiaan en haluaisi puuttua siellä...

Reikiä ilmastointiputkeen

Tilanne: Saunassa ja pesuhuoneessa on yhteinen tila alaslasketun katon yläpuolella. Saunassa on tulo ja poisto putket ja pesuhuoneessa poisto. Saunassa kattoon tulee pan...

Noki pois paneeleista

Moi, onko olemassa ainetta tai keinoa, jolla voisi yrittää "pestä" nokea pois paneeleista saunassa?...

Sisätilan rakennusmateriaalit

Saako saunassa lauteiden runkona käyttää painekyllästettyä puuta ja seinien sisällä bitumilevyä? Mitä teveyshaittoja edellämainitut tuotteet asuitiloissa käytettynä voiva...

saunan ilmanvaihto

Miten saunassa sijoitetaan tulo- ja poistoilmaventtiilit. Tilassa on painovoimainen ilmanvaihto (ei koneellista)....

lauteet

mistä löytäisin parhaan ohjeen lauteiden tekoon.saunaan tulee irroitettavat lauteet kiinteällä seinään kiinnitettävällä rungolla.mikä on ylälauteen ja katon väli normaali...

saunan lämpöpatteri

rivitalo valmistusvuosi 2006 saunassa ei ole lämpöpatteria,tosin kylppärissä lattialämmitys sähköllä,muttei saunan lattia lämpene.Tuntuu hyvin kylmältä saunapuoli.Onko ma...

ERISTE LATTIAAN

Kylpyhuoneessa , takkahuoneessa ja saunassa oli vesivahinko ja joudutaan purkamaan lattia(piikkaamaan)  ja seuraavaksi laitetaan finnfoam lattiaan.Paljonko on vuoden 2009...

lattialämmitys

Voiko sähköisen lattialämmityksen laittaa kesämökille saunaan lattia korotuksen yhteydessä, jos mökillä ei ole talvisin ns. peruslämpöä päällä eli saunassa on sama lämpöt...