Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

lattialämmityksen päältä laatan poisto

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 5.7.2009 klo:18:06

Kuinka kauan kestää noin 5 neliön kokoisen kylpyhuoneen remontti? Voiko remontin tehdä semmoinen joka ei ole koskaan aikaisemmin moista tehnyt? Mihin vaiheisiin tarvitaan asiantuntijaa? Kyse on 2002 valmistuneesta talosta. Kuinka lattialaatta poistetaan lattialämmityksen päältä?
Virallinen vastaus
Toteutuksesta tulee varma, kun käyttää ammattilaista. Työssä on monta ehtoa, ja kesto voi olla 2 - 4 viikkoa riippuen työvaiheiden määrästä. vesieristys ilmeisesti pitää uusia. Jos työn tekee henkilö, joka ei ole kyseistä työtä koskaan tehnyt, siinä joutuu selvittämään työvaiheita teoriassa, ja hakemaan oikeat työvälineet. Kesto saattaa olla kaksi kuukautta. Purkutyöt voi tehdä itse varsinkin, jos ei tarvitse varoa vesieristeen rikkoutumista. Lattialaattaa yritetään ensin irrottaa kumivasaralla. Kun laattaan lyö terävästi muutaman kerran, laatta voi irrota, eli syntyy kopo laatta. Jos tuo ei tehoa, laatat pirstaloidaan. Varovasti tavallisella vasaralla rikotaan laatta pirstaleiksi. Laattaa ei saa vääntää irti varsinkin, jos aikoo säästää vesieristeen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / lattialämmityksen päältä laatan poisto":