Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

lattiakaivon uusiminen taloyhtiössä

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 29.7.2014 klo:16:02
Kylpyhuoneremontin yhteydessä taloyhtiön edustajat vaativat  remontoijaa uusimaan lattiakaivon omalla kustannuksellaan. Mitä asunto-osakeyhtiölaki ja  vastuujako-ohje sanovat lattiakaivon  uusimisesta.  Uusiminen tapahtuu nimenomaa taloyhtiön vaatimuksesta.
Virallinen vastaus
Kysymyksestä ei selviä kaikkia seikkoja mistä johtuu lattiakaivon uusimisvaatimus, pääsääntöisesti mikäli lattiakaivo on rikkoutunut tai taloyhtiön suorittaman saneerauksen yhteydessä nykyinen kaivo sopimattomana ei sovellu jatko käyttöön 
suorttaa sen taloyhtiö. Mutta mikäli kysymyksessä on osakkaan suorittama saneeraustyö ja lattiakaivo entisellä rakenteella olisi toimiva, katsoisin kaivon uusimisen olevan osakkaan vastuulla..
Vastuunjaon määrittelee kukin taloyhtiö erikseen, kiinteistöliitolla on yleisohje jota monet taloyhtiöt ovat päättäneet noudattaa sitä sellaisenaan.
Asunto-osakehytiölakiin liittyviin kysymyksiin saat vastauksen lakiosastolta, kerro kuitenkin tarkat selvitykset tilanteestä kysymyksen liitteeksi.
HS

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / lattiakaivon uusiminen taloyhtiössä":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi