Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lattiakaivon tulppa

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 12.3.2019 klo:7:35
Hei

suihkutilan lattiakaivosta on tullut ajoittain viemärin hajua viemäriverkkoon liittymisen jälkeen. LVI-liikkeessä sanottiin, että kaivossa pitää olla tulppa ja se johtuisi tästä. Pyöreässä reiässä ei ollut 30 mm kumitulppaa, laitoin tulpan, vesi tuli lattialle, ei vetänyt kaivoon.

Otin tulpan  pois, alkoi vetämään. Isompi tulppa ei pysynyt paikallaan. Kuvassa suihkutilan (vuodelta 1994) viemärikaivo.

Missä vika?


Koponen
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Kuvan lattiakaivo ei ole oikeanlainen, sillä sen alla pitäisi olla varsinainen hajulukollinen lattiakaivo, jossa kelluva vesi muodostaa hajulukon viemärikaasuille ja...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Lattiakaivon tulppa":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (12.3.2019 klo:10:12) kommentti

Kyllä siinä minun järkeni mukaan hajulukko on; se on vaan täynnä töhkää, ja vesi valuu nyt puhdistusreiän kautta !

Tuon mustan segmentin alta luulisi jotain löytyvän? Puhdistus ja tulppa reikään...; vai mitä sanoo viisaammat ?

Jäsenen   antama (12.3.2019 klo:15:41) kommentti

Kyllä, nimenomaan tuo on hajulukollinen lattiakaivo. Ja kuten sanottu, törkyä täynnä. Tuo reikä on ns. rassaustulpan reikä, jonka kautta viemäriä on mahdollista avata tukoksista, mutta kun siinä ei ole tulppaa, viemärin tuuletusilma tunkee siitä asuntoon. Senhän kuuluisi mennä katolle ja ulos ja niin meneekin, kun tulppa on paikallaan.

Jos tulppa ei muuten pysy, laita ilmastointiteippi reikään, ristiviilto keskelle ja tulppa siihen. Ja töryt pois tuosta oikean puolen syvennyksestä, jonka kautta veden kuuluu kulkea viemäriin. Liekö joku kaatanut sinne laatoitusvedet laastijäämineen? Irtoaa kyllä muovista, kunhan irrottelet varovasti. Itselläni on täsmälleen samanlainen. Sain asunnon edullisesti, koska tulppa puuttui ja viemärin tuuletuslöyhkä tunki asuntoon.

Jäsenen antama (13.3.2019 klo:10:25) kommentti

Oiva apuväline lattikaivon puhdistukseen hiuksista tms. on taipuisavartinen noukkija, niitä myydään rautakaupoissa ja halpahalleissa muutamalla eurolla.

Jäsenen antama (13.3.2019 klo:21:58) kommentti

Arvoisat kommentoijat, kun Koponen laittoi tuohon kuvassa näkyvään reikään kumitulpan ja päästi vettä, niin vesi tulvi lattialle, ei mennyt kaivoon, mutta kun hän otti tulpan pois, niin vesi meni sinne minne pitääkin.  Ajattelupajaa voi hieman laajentaa arvoituksen ratkaisemiseksi.

Oma ajatukseni on, että tuo näkyvä kuppi on jonkinasteinen viritys ja se poistamalla tuota oikealla olevaa ruuvi vääntämällä ratkaisee arvoituksen.

Jäsenen antama (14.3.2019 klo:8:32) kommentti

Alkuperäisongelman suhteen pysyisin kannassani, MUTTA: Tuo ruuvi taitaa olla korokerenkaan ruuvi, ja se rengas ei vaikuta kuvasta päätellen ehjältä...?

Jäsenen antama (17.3.2019 klo:10:54) kommentti

Kiitos kommenteista kaikille. Lattiakaivossa näyttää olevan juuri tuota kovaa laastijäämää kuten Hans epäili. Yritämme saada sen raaputeltua varovasti muovista pois.

Jäsenen antama (17.3.2019 klo:13:21) kommentti

Entäs tuo riengas, joka siis rikkinäiseltä ainakin täältä katsoen näyttää...; mutta Koponenhan sen paikan päällä parhaiten näkee. Jotain pitäis kai tehdä...; mutta mitä ? ei niin helppoa, vaikka osa vielä löytyisikin....