Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lattiakaivon kehys

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 3.6.2019 klo:23:48
Hei,pesuhuoneen lattiakaivosta irtosi muovinen kantikas kehys. Voiko tämän liimata esim. homesuojatulla saniteettisilikonilla takaisin? Pelkona kiinnityslaastin poistossa ja uudelleen kiinnityksessä on vesieristeen vahingoittuminen. Kylppäri on tehty n. 15 vuotta sitten, ja toimii muuten hyvin. Kiitos etukäteen!
Jäsenen antama (6.6.2019 klo:20:11) kommentti

Hellou, voit esim huolellisesti raaputtaa laastia pari milliä pois kehyksen alta (koko alalta) ja itse kehyksestä jos siinä on sitä vielä kiinni. Imuroi kohdat ja pyyhi nihkeällä pinnat. Laita laastia silmämääräsesti tarpeeksi ja paina hyvin kiinni. Suojaa teipeillä kriittiset kohdat ja pyyhi ylitursuava sivupurse 30minuutin sisällä pois. Aseta vaikka vielä pienenpieni paino kehyksen päälle jotta varmasti pysyy aloillaan.
Virallinen vastaus
Kehyksen voi kiinnittää takaisin entiselle paikalleen, mutta kehyksen alapinta pitää puhdistaa ehdottoman puhtaaksi, samoin kiinnityslaastin pinta...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Lattiakaivon kehys":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (6.6.2019 klo:20:53) kommentti

Ei kannata käyttää silikoonia kiinnitykseen, koska normaalisti kiinnikelaasti on huokoista ja päästää kosteuden vesieristeen päältä kannen välistä lattiakaivoon. Jos liimataan silikonilla,voi muodostua vettä läpäisemätön kerros ja kaikki kosteus jää jumiin kannen reunaan. Parempi vaihtoehto jo mainittu saneerauslaasti.