Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Laatoituksen uusiminen

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 2.5.2004 klo:21:29
Kylpyhuoneen lattia on laatoitettu n. 9 vuotta sitten asentamalla muovimaton päälle lattialämmityskaapeli, tasoitevalu ja laatat. muuta kosteuseristettä lattiassa ei ole ehjän muovimaton lisäksi. Huonon työn takia on suihkun alta laatat irronneet (kopisevat). Kannattaako laatat uusia nykyiseen lattiaan (kestääkö muovimatto valun alla,haittaako lämmitys muovimattoa ?) vaiko onko koko lattia uusittava eli otettava muovimatto pois, uusi vesieristys jne. ?
Virallinen vastaus
Pitää löytää vanhan muovimaton saumat ja tarkastaa, ovatko ne avautuneet. Kopolaatat eivät välttämättä johdu huonosta työstä, vaan normaalista laatan elämisestä. Siksi kokonaisuus pitää selvittää. Jos muovimaton tämän hetkistä tilaa ei pysty selvittämään, on parasta purkaa kaikki pois, ja tehdä rakenne uudelleen. Tämä maksaa, mutta näin rakenteet eivät pääse vaurioitumaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Laatoituksen uusiminen":