Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Laatoituksen irtoaminen padan alta saunassa

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 30.6.2008 klo:8:47

Hei,

keväällä asennnettu saunan laatoitus nousi ylös saunan padan alla ensilämmityksen aikana. eli
padan alta, suoraan tuhkaluukun kohdalta, nousi neljä laattaa (10x10) ylös mukanaan kiinnityslaasti ja vesieriste.

Perustus: Mökki on rakennettu teräspaalujen ja - palkkien varaan. Märkätilojen kohdalla on rungon ja koolausten päällä vesivaneri. Tämän päällä ohut litokolin tasoite jossa lattialämmityskaapeli. Sitten vesieristys ja laatoitus.

Laatoitus on ollut nyt asennettuna jo muutamia kuukausia (mökissä on ollut peruslämpö päällä koko kevään, mutta ei lattialämmitys ei ole kytketty), eli sen tulisi olla hyvin kuivunut.

Pata paloi kyllä aika kuumana, koska tuhkaluukku oli hieman raollaan ja uusissa kiukaissa/padoissa näyttää vuo veto toimivan luukku kiinnikin.

Onko ongelma vesieriste, joka ei ole kestänyt kuumuutta vai mikä? Ettei tilanne toistu korjauksen jälkeen, voiko padan alle laittaa esim. jonkun palolevyn palan (joita asennetaan esim. kiukaan ja seinän väliin) tasaamaan kuumuutta?

T. Tero


Lumeton Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Rakenne ei ole kuivunut riittävästi. Lämmityksen aikana koko rakenne on lämminnyt runsaasti. Vaneri on liikkunut eri tahtiin kuin muu rakenne, ja täm...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Laatoituksen irtoaminen padan alta saunassa":